Grigulei nākas taisnoties par pensionāriem sūtītiem personīgi adresētiem apsveikumiem

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Kāda Jūrmalā dzīvojoša pensionāre, kas personīgi nepazīst Saeimas deputāti Ivetu Griguli (ZZS) un kas ir pārliecināta, ka nav devusi piekrišanu savu datu izpaušanai, no Grigules saņēmusi personīgi adresētu apsveikumu Jaunajā gadā, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

"Mēģina sajaukt padzīvojošiem pilsoņiem galvu," gaužas sirmgalve.

Datu valsts inspekcijas direktore Signe Plūmiņa norāda, ka vienīgais, kā šādu korespondenci persona var saņemt likumīgi, ir tad, ja persona tam ir devusi piekrišanu.

Pati pensionāre apgalvo, ka šādu piekrišanu nav devusi un vēstules saņem vien no personīgi pazīstamiem cilvēkiem. Uz žurnālistes jautājumu par to, vai Grigule gadījumā nav kundzes draudzene, viņa vien nosmej, sakot, ka viņai tik augstu draugu neesot.

Jūrmalnieces adrese uzziņu dienestā nav atrodama, informē "Panorāma". Tomēr viņas dati atrodami Iedzīvotāju reģistrā pašvaldībā un citu iestāžu datu bāzēs.

Grigule raidījumam noliedz, ka šīs kundzes vai kāda cita jūrmalnieka adresi ieguvusi no Jūrmalas pašvaldības un sola noskaidrot, vai tiešām pensionāre nav partijas biedru rindās.

Raidījums vēsta, ka kopumā Jaunajā gadā Grigule sūtījusi apsveikumus aptuveni 800 cilvēkiem, galvenokārt pensionāriem.

Datu valsts inspekcijas vadītāja atzīst, ka par Grigules sūtījumiem neviens nav sūdzējies, tādēļ inspekcijai nav pamata šādu faktu pārbaudīt.

Par privātpersonas pārkāpumiem personīgo datu iegūšanas un izmantošanas jomā sodi mērami no 100 līdz 400 latiem (aptuveni 140 līdz 560 eiro).

Kā ziņots, Grigule kandidēs maijā paredzētajās eiroparlamenta vēlēšanās.

"Delfi" jau vēstīja, ka pērnā gada nogalē par Saeimas deputātes Ivetas Grigules (ZZS) aktīvo reklamēšanos visdažādākajos medijos jokoja mikroblogošanas vietnes "Twitter" aktīvākie lietotāji.

 


Написать комментарий