Daugavpilī sāka vairāk slimot, mācību iestāžu apmeklētība sāka samazināties

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar Saslimšanu profilakses un kontroles centra statistiku pagājušajā nedēļā, no 20. janvāra līdz 26. janvārim monitoringā iekļautajās ambulatorajās medicīnas iestādēs klīniski ir diagnosticēti divi gripas gadījumi (Rēzeknē un Rīgā), bet no slimnīcām ir saņemti dati par 9 hospitalizētajiem ar diagnozi „gripa”, „Latvijas infektoloģijas centra” laboratorijā vēl ir apstiprināti 4 gripas gadījumi.

Kā ziņo epidemiologi, saslimstība ar gripu pagājušajā nedēļā salīdzinājumā ar iepriekšējo nav mainījusies un paliek zema, tomēr akūto elpceļu saslimšanu skaits ir pieaudzis par 18,3% un vidēji sastādīja 960,8 gadījumus uz 100 tūkst. cilvēku.

No Daugavpils Saslimšanu profilakses un kontroles centrs datus par gripas gadījumiem vēl nav saņēmis, turklāt saskaņā ar sniegtajiem datiem mūsu pilsētā ir novērojama visaugstākā saslimstība ar akūtām elpceļu slimībām valstī – 1 306 gadījumi uz 100 tūkst. cilvēku. Otrajā vietā pēc šī rādītāja atrodas Jelgava (1 232 gadījumi uz 100 tūkst. cilvēku), tālāk seko Liepāja (1 158 gadījumi uz 100 tūkst. cilvēku).

Daugavpils skolu apmeklētība pagājušajā nedēļā nedaudz samazinājās – par 1,3%, sastādot 95,3%, bet bērnudārzu apmeklētība – par 10,7% un sastādīja 67,4%.   


Написать комментарий