Eksperts: Ir svarīgi lēnām un mierīgi izvērtēt visus elektrības tirgotāju piedāvājumus

foto: progorodnn.ru
foto: progorodnn.ru

Patērētājiem ir svarīgi lēnām un mierīgi salīdzināt visus elektrības tirgotāju piedāvājumus, izvēloties sev vispiemērotāko, intervijā portālam mixnews.lv teica AS "Sadales tīkls" Klientu līgumu direktors Vents Kleikalīdis.

"Piedāvājumi ir jāskatās kompleksi. Tādēļ ir svarīgi izlasīt visas piedāvājumos ierakstītās rindiņas, arī tās, kas ir rakstītas ar smalkākiem burtiem, jo ir ļoti svarīgi saprast, kas tajās cenās ir ietverts, kādi ir maksājumi; salīdzināt, kurš tarifs ir atbilstošāks un izdevīgāks, un tad noslēgt līgumu ar tirgotāju," uzsvēra Kleikalīdis.

Piemēram, izvēloties "Latvnergo" tarifu 600+, papildus ir jāmaksā arī fiksētā mēnešmaksa trīs eiro. Šādas un līdzīgas nianses ir jāņem vērā, domājot par to, kuru elektroenerģijas piegādes tarifu izvēlēties, uzsver "Sadales tīkla" pārstāvis.

Jāatceras, ka 15.datums ir pēdējais, kad tirgotājs var paziņot Sadales tīklam par klienta konkrētu izvēli. Tādi ir tirgotāju maiņas nosacījumi. Tādējādi, ja ir vēlēšanās jau no 1.aprīļa pirkt elektroenerģiju no konkrēta tirgotāja, tad tirgotājam "Sadales tīklam" tas ir jāpaziņo līdz 15.martam. Tas nozīmē, ka 15.marts ir tas datums, kad izvēlei jābūt izdarītai, piebilst Kleikalīdis.

"Ja nepaspējāt, tad vienkārši viss notiks vienu mēnesi vēlāk," skaidro Klientu līgumu direktors, piebilstot, ka klients jebkuru nākošo mēnesi var mainīt elektrības tirgotāju vai arī no tā paša tirgotāja izvēlēties konkrētu piedāvājumu. Tādā gadījumā patērētājs izmantos elektrību universālā pakalpojuma ietvaros, tā ir uz gadu fiksēta elektrības cena bez kaut kādām līguma izbeigšanas maksām. Universālā pakalpojuma tarifs ir 16,9 eirocenti par kilovatstundu un tajā ir ietverta gan elektrības cena, gan obligātā iepirkuma komponente (OIK), gan pārvades sistēmas pakalpojumi.


Написать комментарий