Obama aicināja veikt izmaiņas ASV ārpolitikā

foto: pro-goroda.ru
foto: pro-goroda.ru

ASV prezidents Baraks Obama savas uzstāšanās laikā „Par valsts stāvokli” ASV kongresā aicināja veikt izmaiņas ārpolitikā, teikts Baltā nama publicētajā valsts vadītāja runā.

„Mēs turpinām cīnīties ar starptautisko terorismu”, – apliecināja B. Obama. – Bet līdz ar to mums jānoiet no pastāvīgo karu takas. Tieši tādēļ es ierobežoju bezpilota lidmašīnu izmantošanu – ASV nebūs lielākā drošībā, ja pārējā pasaule domās, ka mēs to bombardēsim no bezpilota lidmašīnām bez jebkādām sekās sev”.

Turklāt prezidents apsolīja ar kongresa palīdzību „ieviest izmaiņas ASV specdienestu izsekošanas programmā”: „ Mūsu izlūku vitāli svarīgā darba panākumi ir atkarīgi no tā, vai vienkāršie citu valstu mierīgie iedzīvotāji ir pārliecināti par to, ka viņu personīgās dzīves neaizskaramības tiesības netiek pārkāptas”.

Tāpat B. Obama apsolīja, ka 2014. gads kļūs par pēdējo Guantamano militārā cietuma darba gadu. „Mēs cīnāmies ar terorismu ne tikai ar izlūkošanas palīdzību, bet arī ar uzticības mūsu ideāliem palīdzību, un piemēru pārējām valstīm”, – noslēdza runu ASV prezidents.


Написать комментарий