Straujuma otrdien tiksies ar visu KNAB vadību

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai 28. janvāra pēcpusdienā plānota darba tikšanās ar visu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadību – biroja priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku, viņa vietnieci korupcijas apkarošanas jautājumos Jutu Strīķi, kā arī vietnieci korupcijas novēršanas jautājumos Ilzi Jurču.

Premjerministre gan otrdien vēl žurnālistiem nevarēja pateikt, vai pēc šīs tikšanās viņa varētu nākt klajā ar kādiem secinājumiem par to, kā risināt samilzušo konfliktu KNAB, kas ar jaunu sparu uzliesmoja pēc tam, kad Streļčenoks pērnā gada 20. decembrī nolēma atlaist Strīķi.

"Delfi" jau ziņoja, ka, pamatojoties uz Streļčenoka pieļautajiem tiesību aktu pārkāpumiem, bijušais premjers Valdis Dombrovskis (V) 7. janvārī atcēla Streļčenoka rīkojumu par Strīķes atlaišanu, tomēr KNAB priekšnieks savai vietniecei darbu uzteica atkārtoti. 21. janvārī Dombrovskis atcēla arī otro Streļčenoka rīkojumu par Strīķes atlaišanu.

Straujuma jau pirmdien, 27. janvārī tikusies gan ar Streļčenoku, gan ar Strīķi, bet otrdien nolēmusi mēģināt nosēdināt pie sarunu galda visu KNAB vadību.

 


Написать комментарий