Latvijas lietišķo sieviešu asociācijas priekšsēdētāja: Hobijs var kļūt par labu biznesu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītās nedēļas beigās Daugavpilī notika bezmaksas seminārs jauniešiem, kuri vēlas uzsākt savu biznesu. Semināra rīkotāja bija Latvijas lietišķo sieviešu apvienība sadarbībā ar Latgales lietišķo sieviešu apvienību un Sociālās integrācijas fondu.

Seminārā kā lektore uzstājās mūsu valsts lietišķākā sieviete – Irina Pētersone. Pēc izglītības viņa ir skolotāja un Latvijas lietišķo sieviešu apvienību vada vairāk nekā 15 gadus. Pēc Irinas vārdiem, šī Asociācija ir ārpus vecuma, tautības un politiskajiem uzskatiem, tās darbība ir saistīta ar labdarību.

I.Pētersone pastāstīja portālam Gorod.lv, ka viņa jau 26 gadus pasniedz krievu valodu Rīgas valsts tehnikumā un veiksmīgi nodarbojas ar biznesu.

„Par darbu Asociācijā nesaņēmu materiālo atlīdzību, toties man ir iespēja tikties ar veiksmīgiem, bagātiem, daudz sasniegušiem cilvēkiem, kuri var palīdzēt nopelnīt. Asociācijā darbojas 44 sieviešu organizācijas, daudzas mūsu pārstāves gatavas darboties kā mentores.
Projekta, kas tiek realizēts arī Daugavpilī, mērķis ir motivēt jauniešus, it īpaši mazākumtautību pārstāvjus, dzīvot savā dzimtenē, veicināt viņu atgriešanos no ārzemēm. Tādēļ tika rīkots bezmaksas seminārs. Vēlamies iemācīt jauniešus meklēt sevī to, kas var kļūt par viņu aicinājumu”, paziņoja I.Pētersone.

Pēc Irinas Pētersones vārdiem, viņas aicinājums ir vadīt Latvijas lietišķo sieviešu asociāciju. Viņa pilnībā attaisno veiksmīgas un lietišķās sievietes nosaukumu, jo savu hobiju – cepuru izgatavošanu – viņa padarīja par ienesīgu biznesu. Viņas ekskluzīvos darbus – cepures bez muguriņas – labprāt pērk gan Latvijā, gan ārzemēs.

Kā zināms, talantīgs cilvēks ir talantīgs it visā, tādēļ I.Pētersone nodarbojas arī ar glezniecību, un viņas gleznas iegādājas mākslas cienītāji. Viņa atrod laiku arī savai ģimenei, jo viņa ir gan sieva un māte, gan vecmāmiņa.

„Es vēlējos pelnīt naudu, tādēļ savus vaļaspriekus padarīju par veiksmīgu biznesu. Es sāku ar vakarkleitu nomu, bet man neveicās. Kādu reizi, aizpildot nodokļu deklarāciju, ierakstīju tikai nulles, rezultātā saņēmu iespēju piedalīties starptautiskajā projektā, kā viena no sliktākajām uzņēmējām devos uz Tallinu, kur ar mums strādāja labākie pasaules pasniedzēji.
Bez šaubām, veiksme ir svarīgs faktors, bet ar to nepietiek, ir daudz jāstrādā.
Mans padoms iesācējiem biznesā: obligāti sastādiet rīcības plānu uz vienu dienu, 5 dienām, nedēļu, mēnesi, gadu. Jāzina, ar ko jūs tiksieties, ko gribat sasniegt, nav jādomā abstrakti, bet konkrēti, piemēram, vēlos divstāvu komfortablu māju Vidusjūras krastā. Viss sākas ar sapni, un nabadzīgs ir tas, kuram sapņu nav”, paskaidroja I.Pētersone.


Написать комментарий

Apnikusi tā mācītāja