Daugavpils novada domes deputātu, iestāžu vadītāju un darbinieku darba samaksā var parādīties izmaiņas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē tika izskatīts jautājums par labojumiem Daugavpils novada domes deputātu, iestāžu vadītāju un darbinieku darba samaksā.

Kā paziņoja Daugavpils novada domes Personāldaļas vadītāja Jolita Zubcova, labojumu nepieciešamība galvenokārt ir saistīta ar to, ka Daugavpils novada domē tika ievēlēts neatbrīvots domes priekšsēdētāja vietnieks (tas nozīmē, ka priekšsēdētāja vietnieks pilda priekšsēdētāja pienākumus viņa ilgstošas prombūtnes laikā un saņem par to atbilstošu darba algu).

Tā, pēc J. Zubcovas vārdiem dažus reglamenta punktus jāpapildina ar vārdiem „priekšsēdētāja vietnieks”, jāizslēdz punkts, kurš atrunā, ka priekšsēdētāja vietnieks, pildot dara algu 80% apmērā no priekšsēdētāja darba algas. Turklāt jālabo punkti, kuri attiecas uz priekšsēdētāja prēmiju, pabalstu vai naudas balvu aprēķināšanu – turpmāk rīkojumus par priekšsēdētāja prēmēšanu izdos priekšsēdētāja vietnieks, bet par priekšsēdētāja vietnieka un izpilddirektora prēmēšanu – domes priekšsēdētājs, tādā pašā kārtībā tiks izdoti rīkojumi par iepriekš minēto amatpersonu atvaļinājumiem un ārzemju komandējumiem.

„Tāpat mēs piedāvājam rediģēt reglamenta punktu, kurš attiecas uz komisijas locekļiem, kuri nav domes vai budžeta iestādes darbinieki (nestrādā uz pilnu slodzi) – viņiem darba apmaksas likme tiek noteikta, dalot domes priekšsēdētāja darba algu ar vidēju stundu skaitu mēnesī. Maksimālais stundu skaits, par kuru komisijas loceklis var saņemt samaksu ir 5 stundas”, – paziņoja J. Zubcova.

Kā atzīmēja Personāldaļas vadītāja, darbinieku darba algas minimālās darba algas paaugstināšanās dēļ ir pieaugušas ne vairāk kā par 25 latiem jeb 35 eiro.

Iebildumu vai priekšlikumu no Finanšu komitejas locekļu puses par šo jautājumu nebija, tādēļ ar vienbalsīgu lēmumu tas tika nodots visu Daugavpils novada domes deputātu izskatīšanai.  


Написать комментарий