Sīrijas miera sarunas: Sievietēm un bērniem ļauj pamest Himsu

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Šveices pilsētā Ženēvā norisinās Sīrijas miera sarunas. Tiek meklēti ceļi, kā izbeigt pilsoņu karu šajā Tuvo austrumu valstī. Pirmā vienošanās jau panākta, bet 27.janvārī gaidāmas apspriedes par izšķirošo – valsts politiskās vadības jautājumu.

ANO rīkotajās sarunās piedalās Sīrijas valdības delegācija un vairāku opozīcijas organizāciju pārstāvji. Šobrīd būtiskākā vienošanās ir saistīta ar ilgstoši aplenkumā esošo Himsas pilsētu valsts rietumos.

Kā vēsta BBC, valdības delegācija 26. janvārī paziņojusi, ka sievietēm un bērniem ir ļauts pamest pilsētu, bet attiecībā uz vīriešiem, kuri vēlas izbraukt, valdība prasījusi sarakstu ar to vārdiem.

Opozicionāru pārstāvji pauduši bažas par minēto prasību un pieļāvuši, ka sarakstā iekļautos vīriešus valdības spēki varētu apcietināt un, iespējams, spīdzināt.

27.janvārī gaidāmas sarunas par varas maiņu valstī, taču valdības un opozicionāru spēku līdzsvars pilsoņu karā nevieš lielas cerības, ka prezidents Bašars al Asads varētu piekrist atkāpties no amata.


Написать комментарий