ANO ģenerālsekretāra vārdā krāpnieki sola kompensācijas bijušās PSRS iedzīvotājiem

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Krāpnieki, kuri līdz šim savus upurus "makšķerēja", vēstot viņiem par negaidīti uzradušos mantojumu, bijušās PSRS iedzīvotājus tagad mēģina apmānīt, solot viņiem miljonos mērāmas kompensācijas no ANO.

Izsūtītajās e-pasta vēstulēs, kuras it kā parakstījis ANO ģenerālsekretārs Bans Kimuns, to adresātam tiek vēstīts, ka viņa vārds ir bijis iekļauts ANO kompensāciju sarakstā un ANO Kompensāciju komisija ir nolēmusi viņam piešķirt 2,5 miljonus ASV dolāru (1,826 miljonus eiro) lielu kompensāciju.

Šādas kompensācijas cilvēkiem, kas dzīvo bijušās PSRS valstīs it kā pienākoties saistībā ar īpašumu un dabas resursu zaudējumiem, nesaņemtiem mantojumiem, kā arī sabiedrības veselībai un videi nodarīto kaitējumu.

2,5 miljonus ASV dolāru lielo kompensācija it kā esot noguldīta  "IC BANK" kontā, tādēļ krāpnieki aicina potenciālos "kompensāciju saņēmējus" tiešsaistē pārliecināties par "naudas esamību" kontā un sazināties, lai uzzinātu, kā saņemt kompensāciju.

Lieki gan piebilst, ka "Bans Kimuns" savu e-pastu "laimīgajiem" kompensāciju saņēmējiem ir nosūtījis no "Hotmail" adreses, savukārt, lai sazinātos ar "ANO Kompensāciju komisiju", ir jāraksta uz "AOL" nodrošinātu e-pasta adresi.


Написать комментарий