DU rektors A.Barševskis uz trešo termiņu ievēlēts Latvijas Rektoru padomes priekšsēdētāja amatā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 24.janvārī, Latvijas Rektoru padomes priekšsēdētāja amatā jau uz trešo termiņu ievēlēts Daugavpils Universitātes (DU) rektors Arvīds Barševskis.

Viņš Rektoru padomes priekšsēdētāja amatā tika ievēlēts vienbalsīgi – par viņu balsoja 29 klātesošie padomes locekļi.

Akadēmiķis A.Barševskis portālam Gorod.lv paskaidroja, ka Latvijas Rektoru padome ir koleģiālā konsultatīvā padome, kas tika izveidota, lai koordinētu visu valsts akreditētu augstskolu sadarbību un kopīgo pasākumu rīkošanu.

Padome izstrādā ierosinājumus un atsauksmes par likumprojektiem un citiem normatīvajiem aktiem, kuri attiecas uz augstākās izglītības un zinātnes jomu, pārstāv mūsu augstskolas ārzemēs, savas kompetences ietvaros risina citus ar augstskolu darbību saistītos jautājumus. LR Ministru kabinets visus lēmumus saskaņo ar padomi.

„Daudzus dokumentus padome liek grozīt, neatļaujot tos izsniegt apstiprināšanai Saeimas deputātiem. Piemēram, apstiprināšanai netika iesniegts likumprojekts par dažu desmitu zinātnisko centru, kuri saņēma zemu atzīmi starptautiskā pētījuma rezultātā, slēgšanu vai pievienošanu citām iestādēm.

Mūsuprāt, katrs gadījums jāizskata atsevišķi. Piemēram, Latvijas Botāniskais dārzs šajā vērtējumā saņēma 1 balli, bet tas galvenokārt pilda izglītojošo funkciju, nevis zinātnisko”, pastāstīja A.Barševskis.


Написать комментарий