Veiksmīgu lietišķo sieviešu Mentoru programma varētu palīdzēt jauniem Daugavpils uzņēmējiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 24.janvārī, Daugavpilī notika atklātais seminārs jauniem daugavpiliešiem un Latgales iedzīvotājiem, kuru organizēja Latvijas lietišķo sieviešu apvienība sadarbībā ar Latgales lietišķo sieviešu apvienību un ar Sociālās integrācijas fonda atbalstu.

Seminārā piedalījās 13 jaunieši, bet līdz pasākuma beigām palika 8 cilvēki. Pēc Asociācijas pārstāvju domām, tieši šie cilvēki ir patiesi ieinteresēti iespējā uzsākt savu biznesu.

Daži lektori, tostarp Latvijas lietišķo sieviešu apvienības vadītāja Irina Pētersone, pastāstīja klātesošiem par problēmām, ar kurām parasti saskaras iesācēji, par to, kā sevi jāmotivē, lai gūtu panākumus. Minot savus piemērus, Asociācijas pārstāvji pierādīja, kā parasts hobijs var kļūt par biznesu, piemēram, I.Pētersone savu hobiju – cepuru izgatavošanu un gleznošanu – pārvērta biznesā, kas ļauj pašizpausties un pelnīt naudu.

Semināra gaitā tika minēti piemēri no dažādu veiksmīgu un turīgu cilvēku dzīves, kuri sāka no nulles. Latgales lietišķo sieviešu apvienības priekšsēdētāja Žanna Kulakova ierosināja konkrētas ieceres realizēšanu, ar kuru tiktu galā pat skolēni, - divriteņu nomu tūristiem, kuri vasarā apmeklē Daugavpils cietoksni.

„Dzīvē jābūt aktīvam, citādi nekas nesanāks. Lietišķās sievietes gatavas dalīties pieredzē. Mūsu asociācijas devīze ir: ja esi stiprs, palīdzi vājākam, tādēļ mūsu sniegtā palīdzība ir bezmaksas.

Nevēlamies seminārā dalībniekiem piedāvāt tikai teoriju, bet gribam parādīt, ka Daugavpilī var īstenot vairākas ieceres un nodarboties ar uzņēmējdarbību. Nav jābaidās no dīvainām idejām, bieži vien tās kļūst par pamatu veiksmīgam biznesam. Mēs piedāvājam reālu palīdzību iesācējiem. Seminārs ir domāts, lai stāstītu ne tikai teoriju, kas atrodama dažādos avotos, internetā.

Mūsu asociācija atbalsta Mentoru programmu, kura tiek īstenota jau 9 gadus un sniedz palīdzību cilvēkiem, kuri vēlas uzsākt savu biznesu. Par viņu kuratoru kļūst kāda veiksmīga sieviete, kura palīdz risināt jautājumus ar Nodokļu inspekciju un citām valsts iestādēm. Asociācijā darbojas speciālisti, kuri var palīdzēt dažādu jautājumu risināšanā.

Varam būt neapmierināti ar valdību un deputātu darbu, bet tos ievēlām mēs paši un mums jābūt atbildīgiem par izdarīto izvēli. Ja mēs šeit dzīvojam, mums ir tiesības kaut ko darīt un būt aktīviem.

Nekad nav par vēlu pievērsties kam jaunam. Piemēram, kāda dāma uzsāka biznesu 67 gadu vecumā. Galvenais ir vēlēties, būt aktīvam, tādēļ aicinu nesēdēt uz vietas”, pastāstīja Ž.Kulakova.

Cerēsim, ka, pateicoties Asociācijai, Daugavpilī sāks darboties jauni uzņēmēji. Viens no semināra dalībniekiem, Jurijs, atzīmēja, ka darīs visu iespējamo, lai izmantotu iespēju uzsākt biznesu ar veiksmīgu un zinošu cilvēku palīdzību.



Написать комментарий