Daugavpils pašvaldības policijas darba nodrošināšanai šogad iedalīti vairāk nekā 900 tūkst. eiro

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils 2014.gada budžeta apstiprināšanas gaitā tapa skaidrs, ka Pašvaldības policija ir viena no pašvaldības iestādēm, kura saņēma pieprasīto finansējuma summu, kas netika samazināta.

Saskaņā ar budžetu, Pašvaldības policijas darba nodrošināšanai 2014.gadā iedalīti 917 543 eiro, no kuriem 781 872 eiro tiks novirzīti darba algām, 130 025 – precēm un pakalpojumiem, 5 646 eiro – pamatkapitāla veidošanai.

Budžeta paskaidrojumos tiek norādīts, ka pašvaldības sabiedriskās kārtības un drošības funkciju realizācijai kopumā ieplānoti 1,12 miljoni eiro, kas ir par 189 240 eiro vairāk, nekā pērn.

Deputātiem paskaidroja, ka finansējuma palielināšana ir saistīta ar to, ka 2013.gadā tika palielināts pašvaldības policijas darbinieku štats, jo tika izveidota patruļa, kas atbild par kārtību autoostā. Otro gadu pēc kārtas izdevumos iekļauj arī tā saucamas pusdienu kompensācijas, tāpat iestādes funkciju pildīšanai tika iegādātas jaunas automašīnas.

Deputāts Aivars Broks budžeta apstiprināšanas gaitā jautāja Pašvaldības policijas pārstāvim, vai iedalītais finansējums ir pietiekams. Atbilde, kā parasti, bija neviennozīmīga: „Kā ir, tā ir”. Uz deputāta papildjautājumiem atbildēja Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece, kura paziņoja, ka Pašvaldības policija šogad saņēma visu prasīto naudas summu.

Savukārt pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka šogad Pašvaldības policijas budžeta pieaugums, iespējams, ir lielākais pašvaldības iestāžu budžeta pieaugumu vidū.
 


Написать комментарий