VUGD: Brīvdienās Daugavpilī un novadā izcēlušies daži ugunsgrēki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītajās brīvdienās Daugavpilī un novadā bija izcēlušies daži ugunsgrēki, portālam Gorod.lv paziņoja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele.

25.janvāra rītā (plkst.06:45) A.Pumpura ielā vienstāvu mājas katlumājā iedegās siena un griesti. Kopējā degšanas platība bija 6 m2.

Naktī no sestdienas uz svētdienu, plkst.02:07, VUGD saņēma informāciju, ka Daugavpilī, 18.novembra ielā, četrstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī deg krēsls un dīvāns. No degošā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji iznesa divas sievietes un nodeva mediķiem. Ar autopacēlāja palīdzību no otrā un trešā stāva dzīvokļiem tika izglābtas vēl divas sievietes, kuras bija saindējušās ar degšanas produktiem. Savukārt vēl četri cilvēki evakuējās paši saviem spēkiem. Ugunsgrēka platība bija 5 m2.

Vakar, 26.janvārī, plkst.23:10, Daugavpils novada Sventes pagastā vienstāvu mājā iedegās starpsiena – kopējā degšanas platība bija 2 m2.

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 25.janvāra plkst.6:30 līdz 27.janvāra plkst.6:30, VUGD saņēma 114 izsaukumus. Kopumā dzēsti 69 ugunsgrēki, veikti 22 glābšanas darbi, bija arī 23 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gājuši bojā trīs cilvēki un cietuši četri cilvēki.


Написать комментарий