Ukrainas tieslietu ministre draud ar ārkārtas stāvokļa ieviešanu

foto: AP/Scanpix
foto: AP/Scanpix

Ukrainas tieslietu ministre Jeļena Lukaša brīdinājusi pret valdību noskaņotos demonstrantus, ka aicinās varas iestādes ieviest ārkārtas stāvokli, ja Tieslietu ministrijas ēku Kijevā nepametīs to ieņēmušie protestētāji, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Ja protestētāji nepiekāpsies, viņa sola ar aicinājumi ieviest ārkārtas stāvokli vērsties pie Nacionālās drošības un aizsardzības padomes.

Protestētāji Tieslietu ministrijas ēku ieņēma svētdien vakarā, un ēkas ārpusē sāka veidot barikādes. Ministrijas ēkā demonstranti iegājuši, nesastopot nekādu pretestību, ziņo korespondenti no notikuma vietas.

"Tieslietu ministrijas ieņemšana ir simbolisks tautas sacelšanās akts. Tagad varasiestādēm ir atņemta justīcija," žurnālistiem teica kāds protestētājs.

Jau vēstīts, ka Ukrainā notiek pret valdību vērsti protesti, kas no galvaspilsētas Kijevas ir pārmetušies arī uz reģioniem. Demonstrantu rokās kritušas vairāku apgabalu administrācijas.

Opozīcijas un prezidenta Viktora Janukoviča sarunas līdz šim nav devušas rezultātus. Demonstranti pieprasa ārkārtas prezidenta vēlēšanu sarīkošanu.

Novembra beigās Viļņā notikušajā Austrumu partnerības samitā Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs neparakstīja asociācijas līgumu ar ES, un kopš tā brīža Kijevā norisinās opozīcijas protesta akcijas. Tās pārvērtās spēcīgā pret esošo varu vērstā kustībā pēc tam, kad milicija centās demonstrantus ar spēku izdzenāt.
 


Написать комментарий