Sinoptiķi prognozē, ka janvāra pēdējā nedēļā Daugavpilī gaidāms nedaudz siltāks laiks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sākot ar svētdienu, 26.janvāri, anticiklona ietekme mūsu valsts teritorijā mazināsies, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Tas nozīmē, kas šonedēļ Daugavpilī gaidāms nedaudz „siltāks” laiks, un gaisa temperatūra pakāpeniski kāps uz augšu. Tiek prognozēts, ka naktī un agrā rītā Latgalē gaisa temperatūra būs ap -18 grādiem pēc Celsija skalas. Dienas laikā gaisa temperatūra būs -12...-14 grādi.

Šajā darba nedēļā gaidāms skaidrs un saulains laiks, tomēr meteorologi ziņo, ka Latgalē dažviet gaidāma vēja pastiprināšanās un gaisa mitruma palielināšanās, kuru dēļ latgalieši īpaši neizjutīs solīto siltāku laiku.

Pirmdien, 27.janvārī, Daugavpilī un tās apkārtnē saglabāsies skaidrs laiks, gaisa temperatūra būs -11...-13 grādi dienā un līdz -18 grādiem naktī.
Nedēļas vidū sola nedaudz aukstāku laiku: naktī uz trešdienu gaiss atdzisīs līdz -21 grādam.

Tuvojoties brīvdienām, mūsu valsts teritoriju, iespējams, šķērsos nokrišņu zona, tādēļ ceturtdien un piektdien sinoptiķi prognozē sniegu un gaisa temperatūru -6...-10 grādus dienā un -12...-14 grādus naktī. Iespējams, snigšana turpināsies līdz trešdienai, 5.februārim.

Valsts dienesti brīdina, ka lielākajā valsts daļā joprojām vērojams apledojums, jo sniega sega tikai dažviet ir 4-7 cm bieza.


Написать комментарий