Daugavpils pilsētas dome šogad iedalīja vairāk naudas mācību līdzekļu iegādei bērnudārzos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Apstiprinot Daugavpils 2014.gada budžetu, deputāts Aivars Broks jautāja Izglītības pārvaldes pārstāvjiem, cik naudas aiziet mācību līdzekļu iegādei pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu vajadzībām.

Izglītības pārvaldes (IP) vadītāja Marina Isupova paziņoja, ka iepriekšējos gados pašvaldība iedalīja apmēram vienu latu uz bērnu. Šī summa nav liela, tādēļ IP ierosināja 2014.gadā mācību līdzekļu iegādei bērndārzniekiem paredzēt lielāku finansējumu: deputāti, pieņemot budžetu, apstiprināja naudas summu 6 latu (8,54 eiro) apmērā uz vienu bērnu. Budžetā paredzēti arī 18,5 tūkst., kurus plānots saņemt no valsts.

Savukārt mācību līdzekļu iegādei skolēnu vajadzībām tiks saņemti valsts transfēri aptuveni 100 tūkst. eiro apmērā, kā arī pašvaldība mācību līdzekļu iegādi finansēs no sava budžeta, šogad paredzot naudu arī kancelejas precēm un dienasgrāmatām. M.Isupova atzīmēja, ka skolās šī situācija esot labāka, jo pašvaldība mācību līdzekļu iegādi finansēja regulāri.

Komentējot skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm mācību līdzekļu iegādei iedalītā finansējuma apmēru, vicemērs Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka visi vecāki vēlas, lai bērndārznieki būtu ar visu nodrošināti, taču jāņem vērā, ka pirmsskolas izglītība nav obligāta, tādēļ pašvaldībai ar mācību līdzekļiem jānodrošina skolēni, kuru izglītība ir obligāta.

„Pirmsskolas izglītības iestādes nodrošina papildus pirmsskolas izglītību, un pašvaldība finansējumu regulē ar saviem noteikumiem. Patlaban bērndārznieku vecāki piedalās pirmsskolas izglītības iestāžu līdzfinansējumā – apmaksā ēdināšanu un palīdz mācību līdzekļu iegādē. Jāatzīmē, ka salīdzinājumā ar Rietumu pirmsskolas izglītības iestādēm pie mums esošā situācija nav slikta, jo ārzemēs vecāki pilnībā apmaksā visu pirmsskolas izglītības iestādēm nepieciešamo. Savukārt mēs esam pieraduši, ka pirmsskolas izglītības iestādes tiek uzturētas, tāpat kā skolas. Protams, centīsimies saglabāt esošo finansējuma līmeni un, ja būs iespēja, iedalīt papildfinansējumu”, atzīmēja vicemērs.


Написать комментарий