Daugavpils pilsētas domes apstiprināti atvieglojumi domāti tikai tiem pensionāriem, kuri saņem LR pensiju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

23.janvārī Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma gala lēmumu, saskaņā ar kuru Dome apmaksās nevis 3, bet 4 pensionāra slimnīcā pavadītās dienas.

Tomēr tapa zināms, ka šis atvieglojums būs pieejams tikai tiem pensionāriem un invalīdiem, kuri saņem LR vecuma vai invaliditātes pensiju. Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis lēmuma pieņemšanas gaitā atzīmēja, ka atvieglojums varētu tikt piešķirts arī tiem pilsētniekiem, kuri ir Krievijas pilsoņi.

Sakarā ar to, ka noteikumi paredz, ka atvieglojums ir pieejams personām, kuras saņem LR pensiju, bet pēc Latvijas un Krievijas parakstītās vienošanās stāšanās spēkā, daudzi pensionāri vairs nesaņem divas pensijas, tie, kuri izvēlējās Krievijas pensiju, saskaņā ar noteikumiem nevarēs saņemt pašvaldības atvieglojumu. Pilsētas mērs uzdeva jautājumu par atvieglojuma piešķiršanu arī šiem cilvēkiem izskatīt atkārtoti.

Savukārt deputāte Rita Strode atzīmēja, ka jāatgriežas arī pie jautājuma par slimnīcā pavadītā laika apmaksu arī citām iedzīvotāju kategorijām, kuru ienākumi ir daudzu pensionāru līmenī.

Deputāti, tāpat kā Finanšu komitejas sēdē, piekrita, ka tuvākajā laikā jāapspriež visi pabalstu veidi un jānosaka, kādi pabalsti jāsaista ar cilvēka materiālo stāvokli un ienākumu līmeni. Deputāti vienojās, ka minētie jautājumi jāizlemj līdz 1.jūlijam.


Написать комментарий