Daugavpilī kārtējo reizi eksperimentēs ar sadzīves atkritumu izvešanas maksas aprēķināšanu 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Atbildot uz portāla Gorod.lv jautājumu, vai tiks grozīta SIA „Daugavpils DzKSU” rēķinos iekļauto pakalpojumu maksas aprēķināšanas kārtība, minētā uzņēmuma vadītājs Jevgeņijs Oļenovs paziņoja, ka tiks grozīta sadzīves atkritumu izvešanas maksas aprēķināšanas sistēma.

Tādējādi SIA „DDzKSU”, ievērojot Ministru kabineta noteikumus, spiesta kārtējo reizi ieviest jauninājumus. Atgādināsim, ka pagājušā gada nogalē pilsētnieki par atkritumu izvešanu sāka maksāt, ņemot vērā nevis dzīvoklī dzīvojošo cilvēku skaitu, bet dzīvokļu skaitu.

J.Oļenovs paskaidroja, ka no šī gada atkritumu izvešanas maksa mainīsies ik mēnesi un būs atkarīga no pilsētnieku saražota atkritumu daudzuma un iepriekšējā mēnesī faktiski izvesta atkritumu apjoma. Jau februārī uzņēmums saņems informāciju par janvārī izvesto atkritumu apjomu un sadalīs summu atkarībā no dzīvokļu skaita.

SIA „DDzKSU” vadība šajā gadījumā situāciju salīdzināja ar maksu par siltumu, kad pilsētnieki maksā par patērēto siltuma daudzumu. Tomēr par siltumu īpašnieki maksā atkarībā no tā, cik siltumenerģijas patērēja konkrēta māja (ja nav uzstādīti individuālie skaitītāji), bet atkritumu izvešanas maksa būs vidējošanas rezultāts, jo to aprēķinās no kopējā pilsētas apjoma.

Atbildot uz jautājumu, vai šajā gadījumā būtu pareizāk atkritumu izvešanas maksu noteikt, ņemot vērā deklarēto cilvēku skaitu, nevis dzīvokļu skaitu, SIA „DDzKSU” pārstāvis paziņoja, ka tādi esot Ministru kabineta noteikumi, kuri paredz, ka par atkritumiem maksā nevis cilvēks, bet nekustamā īpašuma objekts.

SIA ”DDzKSU” vadītājs, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, kā jauninājumi tiks ieviesti tehniski un kā tiks aprēķināts atkritumu daudzums, paziņoja, ka AS „Spec.ATU” reisos piedalās SIA „DDzKSU” darbinieks, kurš piefiksē izvesto atkritumu daudzumu.

SIA „DDzKSU” provizoriskos datus un prognozes pagaidām neziņo, bet apliecina, ka plaša mēroga izmaiņas nenotiks.

Uzņēmuma pārstāvis paziņoja, ka būvniecības atkritumu apjoms sadzīves atkritumu apjomā neietilps, tiks ņemts vērā tikai konteineru apjoms, jo būvniecības atkritumu atstāšana pie konteineriem esot aizliegta.
 


Написать комментарий

Lai SIA ,,DDZKSU,,samazina štatu vienības,jo tikai juristu tur ir-6.Tagad pieņem vēl sētnieku vagarus.Nav te kārtības un kā redzams nebūs.Arī MK strādā negudri,ja pieņem tādus likumus-ka man jāmaksā par kaimiņu .Nožēlojama valsts!

bišķīt tomēr negodīgi:
es izmetu 1 kg, kaimiņš izmeta 10 kg. 10+1=11/2=5.5kg.
Vidēji es izmetu 5.5 kg un maksāju attiecīgi arī par kaimiņu.
SVIESC!

Написать комментарий