Ušakova atbalstītāju sanākšana pie rātes bijusi nesarunāta pulcēšanās, atzīst policija

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) atbalstītāju sanākšana pie Rīgas rātsnama, laikā, kad otrdien daži sabiedrības locekļi sankcionētā piketā prasīja viņa atstādināšanu, nav uzskatāma par nesankcionētu piketu vai mītiņu, portālam "Delfi" sacīja policijā.

Šī pulcēšanās notikusi spontāni un neorganizēti, atzīmē likumsargi, norādot, ka cilvēki paši sanākuši Rātslaukumā, kad uzzinājuši par plānotu Ušakova oponentu piketu.

Rīgas Pašvaldības policijā portālam "Delfi" paskaidroja, ka likumsargi, veicot pārrunas ar saskaņotā piketa norises vietā sastaptajām personām [pretējo viedokli paudušajiem pensionāriem], saņēmuši atbildes, ka cilvēki tur ieradušies pēc savas gribas, neorganizēti. Viņi sanākuši paust savu viedokli pēc tam, kad medijos uzzinājušas par plānoto saskaņoto piketu Rātslaukumā, kuru organizēja bijušais Rīgas domes deputāts Jānis Mārtiņš Skuja.

Notikuma vietā portāls "Delfi" otrdien novēroja, ka uz pieteikto piketu pret Ušakovu bija sanākuši apmēram 10 cilvēki, protestā izmantojot trīs plakātus. Savukārt krietni kuplākā pulkā bija vecāka gadagājuma cilvēki, kuri skandēja atbalsta saukļus mēram.

Rīgas domē portāls "Delfi" uzzināja, ka otra sanākšana nav pieteikta un to, vai tā ir atzīstama par nesankcionētu, jālemj policijai. Notikušo vēroja četri formās tērpti policisti, kuri, kā novēroja portāls "Delfi", sarunas ar sanākušajiem neuzsāka.

Likums nosaka, ka sapulce ir organizēta pulcēšanās nolūkā tikties ar cilvēkiem un izteikt kādas idejas un viedokļus. Sanāksme, mītiņš vai citāda tamlīdzīga pulcēšanās šā likuma izpratnē pielīdzināma sapulcei. Savukārt pikets ir pasākums, kura laikā viens vai vairāki cilvēki publiskā vietā ar plakātiem, lozungiem, transparentiem vai citiem atribūtiem pauž kādas idejas un viedokļus, bet kura gaitā netiek teiktas runas vai uzrunas.

Jau vēstīts, ka otrdien pie Rīgas domes pulcējās daži mēra pretinieki, prasot Ušakova atkāpšanos. Piketa dalībnieki sauca aicinājumus atkāpties, bet Ušakova atbalstītāji skandēja, ka ir par mēra palikšanu amata. Pikets ilga stundu un aizritēja mierīgi.
 


Написать комментарий