Vērojama nevēlēšanās uzņemties atbildību par 'problēmu' ministrijām, secina Dombrovskis

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pirmdienas paziņojums par atteikšanos no piedāvājuma uzņemties Izglītības un zinātnes ministrijas vadību, apliecina, ka politiskās partijas patlaban nevēlas uzņemties atbildību par ministrijām, kam risināmi smagi problēmjautājumi.

To pirmdien pēc demisionējušo valdību veidojošo politisko partiju koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja demisionējušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), atgādinot, ka pagājušajā nedēļā, aizbildinoties ar piemērotas ministra kandidatūras trūkumu, Reformu partija atteicās no piedāvājuma uzņemties Veselības ministrijas vadību.

"Delfi" jau ziņoja, ka līdz šim opozīcijā esošā ZZS paziņoja, ka nolēmusi atteikties no premjera amatam nominētās Laimdotas Straujumas (V) piedāvājuma uzņemties Izglītības un zinātnes ministrijas vadību. Nevēlēšanos izvirzīt nākamo izglītības ministru ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis aizbildināja ar atbilstoša ministra amata kandidāta trūkumu.

Otrdienas rītā "Vienotībai" un ZZS plānotas divpusējas konsultācijas. Dombrovskis gan nedomā, ka vadības veidošanas sarunas ar ZZS būtu nonākušas strupceļā – valdības veidošanā iesaistītie politiskie spēki vēl arvien esot apņēmības pilni izveidot plašu labēji-centrisko partiju koalīciju.

 


Написать комментарий