Portugāles opozīcija pret taupības pasākumiem vēršas tiesā

foto: Reuters
foto: Reuters

Portugāles lielākā opozīcijas partija valsts Konstitucionālajā tiesā apstrīdējusi virkni valdības virzīto taupības pasākumu, ziņo LETA-AFP.

Sociālistu partija tiesā vērsusies pret valsts sektora darbinieku atalgojuma samazināšanu un pensiju apcirpšanu, kā arī bezdarba un slimības pabalstu samazināšanu 2014.gada budžetā.

Portugāles Konstitucionālā tiesa jau pērnajā decembrī bloķēja 2014.gada budžetā plānoto ieceri par 10% samazināt civildienesta ierēdņu pensijas, kas mēnesī pārsniedz 600 eiro, tādējādi valdība bija spiesta meklēt citas iespējas, kā ietaupīt 383 miljonus eiro, ko bija plānots panākt ar pensiju samazināšanu.

Portugāles valdība ceturtdien paziņoja, ka tā noteiks pagaidu nodokli pensijām, kas pārsniedz 1000 eiro, lai daļēji kompensētu iztrūkumu, cenšoties šogad pazemināt budžeta deficītu līdz 4,0% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Portugāle 2011.gada maijā no starptautiskajiem kreditoriem ieguva 78 miljardu eiro vērtu aizdevumu, un dalību šajā programmā paredzēts pārtraukt jūnijā.


Написать комментарий