Apstrādes rūpniecības apgrozījums gada laikā audzis par 5,5%

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Pērnā gada novembrī, salīdzinot ar oktobri, apstrādes rūpniecības apgrozījums pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem faktiskajās cenās pieauga par 3,1%.

Tostarp vietējā tirgū – par 3,2% un eksportā – par 2,9%, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Lielākais apgrozījuma pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi bija citu transportlīdzekļu ražošanas nozarē (kuģu un laivu būve un dzelzceļa lokomotīvju un to ritošā sastāva ražošana) – par 52% (pieaugums abos tirgos), gatavo metālizstrādājumu ražošanas nozarē, izņemot mašīnas un iekārtas – par 19,8% (pieaugums abos tirgos) un elektrisko iekārtu ražošanas nozarē – par 10,9% (pieaugums bija eksportā, bet vietējā tirgū – samazinājums).

Novembrī, salīdzinot ar oktobri, apgrozījuma samazinājums bija datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē – par 6,6% (eksportā – samazinājums par 16,3%, bet vietējā tirgū – pieaugums par 13,4%), iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā (kuģu un laivu remonts un apkope, visāda veida iekārtu un ierīču remonts un apkope, ražošanas iekārtu un ierīču uzstādīšana) – par 6,4% (samazinājums eksportā par 71,1%, bet vietējā tirgū pieaugums par 24,1%) un tekstilizstrādājumu ražošanas nozarē – par 6,4% (eksportā samazinājums par 12,9%, bet vietējā tirgū pieaugums par 4,9%).

Salīdzinot ar 2012. gada novembri, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums apstrādes rūpniecībā pieauga par 5,5%. Izaugsmes pamatā bija vietējais tirgus – par 12,2%, bet eksportā bija samazinājums par 2,3%.


Написать комментарий