31.janvārī Līvānos atklās jauno „Kvartālu”

foto: jaunatne.gov.lv
foto: jaunatne.gov.lv

Daudzu gadu laikā sportistu un jauniešu iemītā taciņa uz Lāčplēša ielas 28.namu Līvānos neaizaugs ar nezālēm. Gluži otrādi – jau 31.janvārī ar svinīgu atklāšanas pasākumu durvis vērs multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs „Kvartāls”, informē Līvānu novada dome.

Kā informē centra "Kvartāls" vadītāja Inga Zvaigzne - Sniķere, centrs piedāvās plašas iespējas ne tikai jauniešiem, bet jebkuram aktīvam un sportiskam novada cilvēkam.

Centrā tiks piedāvātas iespējas neformālajai izglītībai, brīvā laika pavadīšanai, brīvprātīgajam darbam, pašu jauniešu iniciatīvai, kā arī sporta un veselīga dzīvesveida pasākumiem, nodrošinot tehniskos resursus dažāda vecuma cilvēkiem.

Centra darbinieki ar nepacietību gaida ziemu, lai varētu uzliet ledu jaunajai slidotavai, kas aprīkota ar bortiem hokeja spēles vajadzībām un ir arī apgaismota.

Pagaidām ziemas "guļā" vēl ir futbola laukums ar mākslīgo segumu un tribīnēm, skeitparks, pludmales futbola un volejbola laukumi, strītbola laukums ar sešiem groziem.

Lai nodrošinātu drošību (sporta laukumi izvietoti abpus Lāčplēša ielai) un sporta bāze netiktu izdemolēta, visi sporta laukumi ir nožogoti, apgaismoti, ir ierīkota video novērošana (gan āra laukumos, gan iekštelpās). Aktīva sporta laukumu izmantošana sāksies vasaras sezonā. Laukumi ir aprīkoti arī ar soliņiem, gājēju celiņiem, auto stāvvietām.

Iekštelpās izvietota jauniešu brīvā laika zona - zāle ar plašu galda spēļu piedāvājumu, atpūtas zona ar televizoru un dažādām interaktīvām spēļu iespējām, datorzona. Jauniešiem būs iespēja uzvārīt tēju un sasildīt līdzpaņemto ēdienu nelielā virtuvītē.

Darbosies divas spoguļzāles 1. un 2.stāvā. Tāpat kā agrāk centrā trenēsies galda spēļu mīļotāji, deju un vingrošanas grupu dalībnieki. Varēs izmantot bolderinga sienu kāpšanai, kā arī jauniešu mūzikas telpu ar instrumentiem, skaņu un gaismu aparatūrām, mobilo dīdžeju pulti, kas dos iespēju apskaņot arī āra pasākumus. Iekārtota arī neliela trenažieru zāle 1.stāvā. Nepieciešamības gadījumā būs iespēja izmitināt viesus vai lektorus hosteļa telpā.

Apjomīgo kvartāla rekonstrukciju Līvānu novada dome varēja veikt, pateicoties izstrādātajiem tehniskajiem projektiem, kas tapuši vēl pirms vairākiem gadiem. Domes izpilddirektors Uldis Skreivers atzīst, ka doma par sporta bāzes sakārtošanu šajā vietā domei bija jau vairākus gadus. Jau izsenis šeit trenējušies sportisti, darbojies jauniešu centrs "Paspārne", rekonstrukcijas laikā pakalpojumus sniedza pat bibliotēka, taču vecā ēka bija sliktā tehniskā stāvoklī. Tika meklētas iespējas piesaistīt finansējumu ēkas atjaunošanai un sporta laukumu rekonstrukcijai.  Iespēja veikt tik apjomīgus būvdarbus gan ēkā, gan teritorijā ap to radās, apvienojot spēkus divos domes realizētajos projektos.

Ēkas platība ir 800 kvadrātmetri. Līdzekļi centra izbūvei un iekštelpu iekārtošanai piesaistīti Latvijas Šveices programmas projektā "Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra (JIC) izveide Līvānos" un Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā "Līvānu novada pirmsskolas un interešu izglītības iestāžu infrastruktūras uzlabošana", finansējot apkārtējās sporta infrastruktūras sakārtošanu.
Projekta kopējās izmaksas - 1 647 923 lati, attiecināmās izmaksas ir 1 637 820 lati, no kuriem 1 392 147 lati ir ERAF finansējums, bet  196 539 lati - pašvaldības līdzfinansējums, savukārt 49 134 lati - valsts budžeta dotācija pašvaldībai.


Написать комментарий