Samsung un LG iemācīja televizorus liekties

foto: lenta.ru
foto: lenta.ru

Kompānijas LG un Samsung CES izstādē, kura notiek Lasvegasā, parādīja televizorus ar ekrāniem, kuri spēj liekties. Nospiežot pogu uz tālvadības pults, lietotājs var pārvērst televizoru no plakana par ieliektu vai otrādi.

Televizori pēc  izskata ir dažādi: Samsung televizoram ap ekrānu ir rāmis, kurš liekšanās laikā ir nekustīgs, tai pašā laikā LG modelim tā nav. Detaļas par piedziņu, kura ļauj ekrāniem kustēties, kompānijas nesniedza, – vēsta lenta.ru.

Televizora izliekuma leņķi nosaka lietotājs. Kā precizē Engadget, LG televizoram horizontālais attālums no ekrāna kreisās malas līdz labajai maksimāli „izliektā” veidā ir par 7,5 cm mazāks nekā „plakanā” veidā.

Abu televizoru izšķirtspēja ir UHD (4K), bet Samsung modeļa ekrāna diagonāle sastāda 85 collas, bet LG – 77 collas. Turklāt LG televizors ir aprīkots ar organisko gaismas diožu ekrānu (OLED).

Tiek precizēts, ka Samsung televizors ir prototips. LG savā paziņojumā presei vārdu „prototips” neizmanto, tomēr nenosauc termiņu, kad televizors nonāks pārdošanā, un tā cenu.

Televizorus ar izliektiem ekrāniem LG un Samsung pirmo reizi parādīja 2013. gadā. Tad LG atzīmēja, ka šādas ierīces ļaus panākt „dabīgu apskates leņķa atbilstību acīm”.

Izņemot televizorus, LG un Samsung parādīja viedtālruņus ar izliektu ekrānu. Abi aparāti strādā uz Android bāzes. LG viedtālruņa īpatnība ir speciāls aizmugures paneļa segums – mazi skrāpējumi uz tā pazūd paši par sevi.   


Темы: , , , , ,
Написать комментарий