P. Dzalbe atzina Varšavas ielas rekonstrukcijas trūkumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējās Daugavpils domes preses konferences laikā žurnālisti interesējās, kādēļ Varšavas ielas rekonstrukcijas rezultātā tika likvidēta autostāvvieta pie poliklīnikas „Dinaz”.

Kā paskaidroja vicemērs Pēteris Dzalbe, 2012. gadā notika publiska Varšavas ielas rekonstrukcijas projekta apspriešana, un sūdzību un pārmetumu no pilsētas puses nebija. Par to, ka ielas rekonstrukcijas idejas prezentācija neradīja pilsētnieku interesi, rakstīja arī portāls Gorod.lv. Rezultātā ar deputātu vairākuma lēmumu (toreiz deputāts bija arī P. Dzalbe) tika apstiprināts projekts tādā veidā, kādā to piedāvāja projektētāji.

P. Dzalbe paziņoja, ka Varšavas ielas rekonstrukcijas rezultātā gar ielu ir likvidēta autostāvvieta un gājēju pāreja. Tomēr patlaban ar apstiprināto un par 99% realizēto projektu nevar neko izdarīt.

Savukārt Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis piebilda, ka daudzu Eiropas projektu realizācijas procedūra ne īpaši ļauj projekta realizācijas gaitā veikt kaut kādas izmaiņas, tādēļ kļūdas var labot tikai pēc objekta nodošanas ekspluatācijā.

Atgādināsim, ka saskaņā ar atklātā konkursa rezultātiem, par konkursa uzvarētāju Daugavpilī kļuva uzņēmums „Binders”, kurš ieguva tiesības rekonstruēt Varšavas un Liepājas ielu, un izpildīja darbus par summu Ls 2 199 998,99.     


Написать комментарий