Daugavpils tirgotāji pret eiro ieviešanu attiecās atbildīgi un godīgi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka daudzi mūsu valsts iedzīvotāji Latvijas pievienošanās eiro zonai dēļ jūt zināmu stresu un diskomfortu, norēķinoties tirdzniecības vietās, sabiedriskajā transportā vai apkalpošanas vietās, un bieži sūdzas par dažādiem pārkāpumiem, gada pirmajā dienā Daugavpilī netika fiksēts neviens pārkāpums.

Par to portālam Gorod.lv paziņoja Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) Patērētāju informēšanas nodaļas vadītāja Ilze Žunde.

„Par PTAC pārbaužu objektiem 1. janvārī kļuva Rīgas un Daugavpils tirdzniecības un apkalpošanas vietas. Daugavpilī monitorings, kura mērķis bija atlikuma izdošanas eiro valūta precizitātes pārbaude, nevienā no 25 objektiem pārkāpumi netika konstatēti”, – atzīmēja I. Žunde.

Tomēr uz jautājumu par to, cik bieži tiek saņemtas mūsu pilsētas un novada iedzīvotāju sūdzības par cenu pieaugumu pēc valūtas nomaiņas, par nepareizu konvertāciju vai citiem pārkāpumiem, PTAC Patērētāju informēšanas un komunikācijas nodaļas vadītāja atbildēt nevarēja, jo pēc I. Žundes vārdiem pirmajās jaunā gada dienās organizācija ir saņēmusi daudz sūdzību, bet izdalīt, no kurām valsts vietām ir saņemts lielākais sūdzību skaits, praktiski nav iespējams, jo cilvēki sūdzas par konkrētām organizācijām.

Savukārt mēs atgādināsim, ka norēķināties ar latiem varēs līdz 14. janvārim, tomēr cenas divās valūtās – eiro un latos obligātā kārtībā būs jānorāda līdz 2014. gada 30. jūnijam.


Написать комментарий