Lorde: Man nav vajadzīgs dejot biksītēs

foto: abcnews.go.com
foto: abcnews.go.com

Jaunzēlandiete Lorde bija viens no spilgtākajiem 2013.gada popmūzikas atklājumiem, ne vien muzikāli, bet arī attieksmes ziņā atšķiroties no seksuāli provokatīvajām popmūzikas dziedātājām. 

Lorde brīdina cilvēkus, lai nesauc viņu par karsto tīni, tomēr piebilst, ka neesot noskaņota pret seksu.

Intervijā "New York Times" jaunā dziedātāja atklāj: "Frāze "karstā tīne" (Teen hootie) burtiski raisa man vēmienu. Es sirdī esmu popmūzikas princese. Popmūzikas ideja ir izkristalizēt savā sakāmajā būtisko un pateikt to vieglāk. Veids, kā rakstu mūziku, nenozīmē, ka viss tiek vienkāršots. Tas ir savāds salīdzinājums. Cilvēkiem par mani ir izveidojies konkrēts priekšstats, taču esmu seksam atvērta persona un neiebilstu izģērbties. Taču savā gadījumā neuzskatu, ka izģērbšanās kaut kādā veidā papildinātu manu mūziku vai palīdzētu labāk izstāstīt stāstu. Man nav problēmas dejot biksītēs, domāju to var darīt daudz ietekmīgākā viedā, taču tas nav man vajadzīgs."

Jaunā dziedātāja Lorde, kurai ir tikai 17 gadi, ar savu debijas albumu "Pure Heroine", 2013.gadā satricināja mūzikas klausītājus, kritiķus un topus. Lorde izceļas ar pašapziņu un nobriedušu viedokli. Viņa nebaidās kritizēt mūzikas industrijas hiperseksualizāciju un citas popzvaigznes, piemēram, Teilori Sviftu.

Lordes albuma populārākā dziesma "Royals" ir nominēta "Grammy" balvai kā aizvadītā gada labākā dziesma, gada labākais ieraksts un gada labākais solo priekšnesums, bet albums "Pure Heroine" – labākā pop vokāla albuma kategorijā. Mūzikas zinātāji paredz jaunai dziedātājai lielu nākotni.


Написать комментарий