Daugavpils sabiedriskajā transportā atlikumu izsniegs arī latos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, no 1.janvāra mūsu valsts ir pievienojusies eiro zonai. Tiesa tuvāko divu nedēļu laikā – no 1. līdz 14.janvārim – Latvijas iedzīvotāji par pakalpojumiem un precēm var norēķināties gan eiro, gan latos.

Šajā laika posmā daugavpilieši, tāpat kā pārējie valsts iedzīvotāji, atlikumu saņems eiro valūtā. Par izņēmumu kļūs brauciena maksa pilsētas sabiedriskajā transportā.

AS „Daugavpils satiksme” vadība paskaidroja portālam Gorod.lv, ka, apmaksājot braucienu pilsētas sabiedriskajā transportā latos, iedzīvotāji atlikumu saņems latos, bet, ja pasažieri norēķināsies ar eiro, arī atlikumu saņems eiro valūtā. Šī sistēma būs spēkā divas nedēļas – līdz 15.janvārim, pēc šī datuma visi pakalpojumi būs pieejami tikai eiro valūtā.

Lai nesagādātu neērtības gan sev, gan apkārtējiem, sabiedriskajā transportā iesaka norēķināties ar precīzu skaidru naudu. Atgādināsim, ka brauciens pilsētas tramvajā vai autobusā maksā 0,43 eiro, kas atbilst iepriekšējai brauciena cenai – 0,30 latiem. Tikpat daudz maksās arī bagāžas (no 60х40х20 cm līdz 100х60х30 cm) pārvadāšana un dzīvnieku pārvadāšana.

Viena tramvaja vai autobusa maršruta mēnešbiļetes cena būs 21,43 eiro, divu autobusu maršrutu mēnešbiļete maksās 25,61, visu autobusu maršrutu – 29,88 eiro.

Atgādināsim, ka no 2014.gada 1.janvāra pilsētas sabiedriskos pārvadājumus nodrošinās uzņēmums „Daugavpils satiksme”, sakarā ar ko mainīsies tramvaja un autobusa mēnešbiļetes ārējais izskats.

AS „Daugavpils satiksme” vada AS „Tramvaju uzņēmums” vadītājs Ēvalds Mekšs, reorganizācijas laikā AS „Daugavpils satiksme” valdes locekļa amatā darbosies arī SIA „Daugavpils autobusu parks” vadītājs Sergejs Mihailovs. 


Написать комментарий