Nadals pirms jaunās sezonas izmēģinājis atšķirīgu ceļgalu ārstniecību

foto: theguardian.com
foto: theguardian.com

Pasaules tenisa ranga līderis Rafaels Nadals no Spānijas pirms jaunās sezonās izmēģinājis atšķirīgu ceļgalu ārstniecību, tādējādi cerot pirmo reizi kopš 2011.gada aizvadīt pilnu sezonu, LETA-AFP.

Nadals savainojumu dēļ izlaida visu 2012.gada sezonas otro pusi un pirmo pagājušās sezonas "Grand Slam" turnīru. Lai arī vēlāk viņš spēja nodemonstrēt kādreizējo spožumu un atgriezās ATP ranga pirmajā vietā, nav noslēpums, ka līdzšinējie panākumi ceļgalu ārstēšanā bijis vien kā pagaidu variants.

Pašlaik 27 gadus vecais Nadals izteicies, ka jaunie ārstniecības paņēmieni varētu pagarināt viņa karjeru, tomēr par gaidāmo Austrālijas atklāto čempionātu un savām izredzēm tajā tikt pie titula viņš izteicies piesardzīgi, uzsverot, ka starpsezonā darbs pie problēmu māktajiem ceļgaliem atsākts par vēlu.

Spānis neatklāj, ar kādām metodēm viņa ceļgali sagatavoti sezonai, vien uzsverot, ka paņēmieni bijuši atšķirīgi no iepriekš pielietotajiem.

"Jaunās metodes ļauj man justies ļoti ērti. Nejūtu tādas sāpes, kādas bija iepriekš," paudis Nadals. "Pērn daudzos mačos kortā devos pēc pretiekaisuma zāļu iedzeršanas, tomēr spēju laukumā būt spēcīgs, un tieši tas arī bija mans mērķis."

"Jūtu, ka tagad varu dzīvot normālu dzīvi. Iepriekšējā pusotra gada laikā tikai spēlēju tenisu, bet atlikušais laiks bija veltīts vienīgi plānveidīgai atpūtai," piebildis spānis. "Vispriecīgākais esmu tad, kad spēju darīt arī ko citu bez tenisa."

Karjeras laikā Nadals uzvarējis 13 "Grand Slam" turnīros. Pasaules ranga pirmajā vietā viņš nemainīgi atrodas kopš pagājušā gada septembra beigām, bet pirms tam vadošo pozīciju viņš zaudēja 2011.gada jūnijā.


Темы: , , , ,
Написать комментарий