Ziemassvētkos vairāk nekā 1 000 skolēnu piedalījās masku gājienā pa Daugavpili

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otro gadu pēc kārtas Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde (VPIP) Ziemassvētkos rīko skolēniem un profesionālo skolu audzēkņiem domāto masku gājienu „Kumeliņi, kumeliņi”.

Ceturtdien, 26.decembrī, plkst.12:00 Vienības laukumā bija pulcējies rekordliels skolēnu, vecāku, pedagogu un profesionālo skolu studentu skaits, kuri vēlējās piedalīties masku gājienā.

VPIP Profesionālās, interešu un pieaugušo izglītības nodaļas vadītāja Lidija Plavinska pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šogad dalībai masku gājienā bija pieteicies vairākums pilsētas izglītības iestāžu. Pērn gājienā piedalījās aptuveni 600 cilvēku, savukārt šogad – ne mazāk kā 1 000 skolēnu un studentu.

Gājiena galvenais varonis bija zirgs – 2014.gada simbols. Gājiena dalībnieku fantāzija daudzus pārsteidza, jo maskas tika izgatavotas no visdažādākajiem materiāliem – gan no kartona kastēm un papīta, gan liela izmēra zābakiem.

Šoreiz iztika bez garām svinīgām pilsētas vadības runām, kaut arī pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks un izglītības jomas kurators Jānis Dukšinskis ar ģimeni bija manīts masku gājiena dalībnieku vidū.

Visiem klātesošajiem bija ļoti jautri, jo viņus izklaidēja pozitīvais Salavecis, kurš pasniedza dāvanas uzvarētājiem 10 nominācijās.

Balvu par labāko kolektīvo masku saņēma draudzīga Centra vidusskolas komanda. Balva par labāko individuālo masku tika pasniegta Valsts ģimnāzijas skolēnam Andrim Karašovam, kurš bija tērpies zirga kostīmā un pārstāvēja arī Bērnu un jauniešu centru „Jaunība”.

Par labāko tradicionālo masku atzina Daugavpils 10.vidusskolas skolēnu roku darbu – zirgu-zābaku. Viņi kļuva par uzvarētājiem arī nominācijā „Vislielākā maska”, jo viņu komandā bija visvairāk dalībnieku.

Kategorijā „Netradicionālā maska” balvu saņēma bērni, kuri atveidoja populārās animācijas filmas „Nejaukais es” dzeltenos personāžus. Balvu par vispievilcīgāko masku saņēma 15.vidusskolas skolēni, kuri aizkustināja ar vainadziņiem no papīra zirdziņiem.

9.vidusskolas skolēns tika apbalvots par vismodernāko masku, bet J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolēni – par visstilīgāko masku – zirgu-limuzīnu.

Nominācijā „Vismazākā maska” pelnīto balvu saņēma 3 gadus veca Sofija.

Masku gājiena noslēgumā skolēni izbaudīja Daugavpils daiļslidošanas skolas uzvedumu Ledus hallē, kā arī visi gājiena dalībnieki saņēma ielūgumu uz stundas garu bezmaksas slidošanas seansu laika posmā no 26.decembra līdz 3.janvārim.

Pēc gājiena dalībnieku domām, šis pasākums ar katru gadu kļūst arvien interesantāks un var kļūt par jaunu mūsu pilsētas Ziemassvētku tradīciju. 



Написать комментарий