Mēneša laikā sola atbildēt uz portāla jautājumiem par prezidenta veselību

foto: artrozamnet.ru
foto: artrozamnet.ru

Atbildi uz portāla "Pietiek.com" jautājumiem par Valsts prezidenta Andra Bērziņa veselības stāvokli Valsts prezidenta kanceleja sagatavos likumā noteiktajā termiņā, proti, trīsdesmit dienu laikā.

To portālam "Delfi" piektdien pavēstīja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

"Delfi" jau ziņoja, ka portāls "Pietiek.com" nosūtījis Valsts prezidenta kancelejai oficiālu iesniegumu ar pieprasījumu sniegt informāciju par to, kādas veselības pārbaudes Valsts prezidentam veiktas pēdējo divu gadu laikā un brīdinājumu, ka informācijas atteikuma gadījumā gaidāma administratīvā tiesvedība.

Likumā "Par valsts noslēpumu" starp ziņām, kurām aizliegts piešķirt valsts noslēpuma statusu un ierobežot pieejamību, ir noteikts, ka šis aizliegums attiecas arī uz ziņām par valsts vadītāju veselības stāvokli, norāda portāls.

Ņemot vērā šo likuma normu, "Pietiek.com"  vērsies Valsts prezidenta kancelejā ar pieprasījumu pēc informācijas par to, kādas veselības stāvokļa pārbaudes pēdējos divos gados un kādās medicīniskajās iestādēs ir izgājis Valsts prezidents Bērziņš, kas tieši pārbaudīts un kādi bijuši pārbaužu rezultāti.

Turklāt, ņemot vērā publiski izskanējušos minējumus par Bērziņa cienījamo vecumu un tā iespējamo ietekmi uz viņa spējām pildīt valsts vadītāja pienākumus, portāls pieprasījis arī ziņas par to, vai prezidentam veikto veselības pārbaužu vidū ir bijušas arī psihologa, psihoterapeita, psihiatra vai gerontologa pārbaudes, un, ja nē, tad kāpēc Valsts prezidents nav uzskatījis par nepieciešamu pārbaudīties pie šiem speciālistiem.

"Delfi" jau vēstīja, ka pēc Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) demisijas, kas notika 27. novembrī, pēc ilgākas sarunas ar Valsts prezidentu. Bērziņš ir noraidījis "Vienotības" izvirzīto Arta Pabrika kandidatūru uz premjera amatu, kā arī publiski izklāstījis idejas par Valsts prezidenta ietekmes palielināšanu, nododot viņa pakļautībā tādas neatkarīgās iestādes kā, piemēram, Satversmes aizsardzības biroju, Valsts kontroli un Latvijas Banku.


Написать комментарий