Policija notvērusi 31 autovadītāju, kas braucis alkohola reibumā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītajā diennaktī alkohola reibumā velosipēdus, automašīnas, motorollerus vai pat traktorus 31 vadītājs vadījis dzērumā, vēsta portāls lsm.lv.

Policija rīkojusi pastiprinātus reidus un secinājusi, ka alkohola reibums netraucē vadītājus svētkos sēsties pie stūres, konstatēts pat kāds vadītājs, kas braucis divu promiļu dzērumā. Bojāgājušo šajā diennaktī nav. Policija sola turpināt pārbaudes uz Latvijas ceļiem un sagaida, ka bīstamākā situācija veidosies nevis Ziemassvētkos, bet sagaidot Jauno gadu.

„Viena situācija ir dienās, kad cilvēki dodas uz svētkiem. Tas palielina satiksmes intensitāti un arī iespēju iekļūt ceļu satiksmes negadījumos. Tomēr Ziemassvētki ir ģimenes svētki un tad situācija uz ceļiem ir mierīgāka, jo tos cilvēki pavada mājās ar saviem mīļajiem. Cita situācija ir Jaunajā gadā, kad ir plašāki svētki, masu pasākumi, cilvēki sabiedriskās vietās lieto alkoholu un arī mēdz sēsties pie stūres, dodoties mājās. Nevienā gadījumā, lietojot alkoholu, pie stūres nekāda transporta līdzeklim sēsties nedrīkst. Tam jābūt vienīgajam vadītāja likumam. Jāsaprot, ka sēžoties pie stūres šoferis apdraud pats sevi, arī pasažierus un viņš var kļūt par potenciālo slepkavu uz ceļa un apdraudēt citus cilvēkus.

Reidi turpināsies un policija uz ceļiem strādās. Aicinām cilvēkus būt iecietīgiem pret policijas darbu. Ja cilvēkiem pašiem apziņas nav, tad policijai jākontrolē, lai viņi nepadrupa sevi un citus satiksmes dalībniekus," uzsver Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Ziņots, ka policija jau pirmdien Latvijā sāka plašus reidus, vietām mašīnas apturot masveidā un pārbaudot, vai šoferi pie stūres ir sēdušies „skaidrā".

24.12.2013 , 18:00

Anna Platpīre , LSM


Написать комментарий