Daugavpilieši akcijā “Palīdzēsim savējiem” palīdzējuši pensionāru ģimenei Preiļu rajonā

“Daugavpilī notikušajā palīdzības akcijas “Palīdzēsim savējiem”saziedotā nauda tika nodota ģimenei Preiļu rajonā”, informē Daugavpilī notikušās akcijas iniciatoru- radošās kompānijas 13.STĀVS direktors Harijs Vucins.

“ Daugavpiliešu ziedojums nonāca pie Preiļu rajona, Saunas pagastā dzīvojošajiem, Genovefas un Dominika Mičuļiem”, pastāstīja Zita Briška, Preiļu rajona lauksaimnieku apvienības valdes priekšsēdētāja. Mičuļi ir jau zelta kāzas nosvinējusi pensionāru ģimene, kas knišļu uzbrukumos pavasarī zaudējuši vienīgo gotiņu, nekādu palīdzību nav saņēmuši, tāpēc daugavpiliešu ziedojums ir ļoti svarīgs. “Laba gotiņa bija, tā arī dzīvojam…bez gotiņas”, paldies sakot lēni noteic G.Mičule, “labi kaimiņi atnes pienu”.


“Pavasarī knišļu uzbrukumos Preiļu rajonā pavisam tika reģistrēti 211 krituši liellopi, vissmagāk cieta Preiļu rajona Rudzātu, Saunas un Sīļukalna pagasti”, informēja Preiļu Lauku konsultāciju biroja konsultante Ilze Teilāne.


“Fantastiska bija cilvēku atsaucība no visas Latvijas ”, uzsver Zita Briška, vēlreiz sakot paldies daugavpiliešiem un visiem cilvēkiem Latvijā, kas visdažādākajā veidā bija kopā un palīdzēja Preiļu rajonam un Latgalei.


“Kas tad cits palīdzēs latgaliešiem, ja ne paši latgalieši”, saka H. Vucins, “ar šo akciju gribam arī rosināt citus nebūt vienaldzīgiem pret apkārt notiekošo, būt aktīviem pašiem un necerēt tikai uz palīdzību no malas.”



Akcija “Palīdzēsim savējiem” visu vasaru notika Daugavpilī – tirdzniecības parkā “SOLO”, kas atsaucoties uz Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) aicinājumu palīdzēt vasaras sākumā knišļu uzbrukumos cietušajām Latgales zemnieku saimniecībām, aicināja daugavpiliešus palīdzēt savējiem un ziedot īpašās ziedojumu kastītēs. Akciju informatīvi atbalstīja – Latgales prese un citi masu informācijas līdzekļi.


Informāciju sagatavoja:
Viesturs Rencis, 13.STĀVS projektu vadītājs
54 21243, 6402429

Papildus informācija:
Zita Briška, Preiļu rajona lauksaimnieku apvienības valdes priekšsēdētāja

53 81263, 9458781

03.11.2005 , 10:20

Gorod.lv


Темы: ,
Написать комментарий