Ukrainas prezidenta dēls nopelna 50 miljonus dolāru mēnesī

foto: forbes.ua
foto: forbes.ua

Ukrainas izdevums „Forbes” aplēsis savas valsts bagātāko cilvēku TOP 100, un godpilnajā otrajā vietā iekļuvis 1973.gadā dzimušais Aleksandrs Janukovičs, kurš ir Ukrainas prezidenta vecākais dēls. Viņa turība būtiski augusi tieši pēdējā pusgada laikā.

Ukrainas visbagātākā cilvēka titulu saglabājis uzņēmējs Rinats Ahmetovs, kura turība mērāma 14 miljardos ASV dolāru. Bet, atšķirībā no prezidenta Viktora Janukoviča dēla, Ahmetova bagātība tomēr nedaudz sarukusi. Janukoviča dēla turīgums audzis no 187 miljoniem līdz 510 miljoniem dolāru. Šāds kāpums – vien pusgada laikā. Mēnesī viņš nopelna vismaz 50 miljonus dolāru.

Eksperti šādu līdzekļu pieaugumu skaidro ar to, ka Aleksandra Janukoviča holdings „Mako” bauda augstāko protekciju valdības līmenī, kā arī regulāri uzvar vai visos valsts izsludinātajos konkursos. Jankukoviča dēls – pēc izglītības būdams zobārsts – Ukrainā vada vienu no lielākajiem celtniecības biznesu, tieši viņa un ar viņu saistītās firmas būvē tirdzniecības centrus un biroju ēkas, galvenokārt Doņeckā.

Pats biznesmenis noraida runas, ka viņa turību veicina tēva augstais amats, visi panākumi esot balstīti gudrā biznesa vadīšanā un rīcības profesionalitātē.


Написать комментарий