Krievijas prezidenta limuzīna modeli varēs iegādāties arī iedzīvotāji

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Krievijas prezidenta limuzīna modeli varēs iegādāties arī jebkurš interesents, tomēr brīvā tirdzniecībā tas būšot daudz vienkāršotākā versijā, vēsta "RIA Novosti" ar atsauci uz prezidenta lietu pārvaldnieku Vladimiru Kožinu.

Pēc Kožina vārdiem, viņš jau ir redzējis topošā limuzīna maketu. "Iestrādnes ir interesantas. Būs labs automobilis – pasūtināsim un aktīvi izmantosim to. Tomēr runa ir ne tikai par limuzīna radīšanu prezidentam un valsts vadībai. Ir izvirzīts uzdevums radīt virkni automobiļu, kas pieejams pēc iespējas plašākam patērētāju lokam. Vai būs labāks par "Mercedes-Benz"? Dzīvosim – redzēsim..." komentē prezidenta lietu pārvaldnieks.

Pēc Krievijas ierēdņu aplēsēm, politiskajai elitei izstrādāto automobiļu versijas patēriņa tirgum pēc astoņiem gadiem aizņems 10 līdz 20 procentus luksusa automobiļu tirgus. Šim nolūkam Krievijā tiks izstrādāts ne tikai limuzīns, bet arī standarta sedans, apvidus automobilis, mikroautobuss un sportiska kupeja.

Krievijas prezidenta limuzīns un tā pavadošā personāla automobiļi tiks prezentēti nākamgad. Šos spēkratus izstrādā Centrālais zinātniski pētnieciskais automobiļu un auto motoru institūts (NAMI), bet to montāža plānota vai nu "ZiL" vai "GAZ" rūpnīcā. Projektam valsts atvēlējusi 12 miljardus rubļu (186 miljoni latu).


Написать комментарий