Google Glass valkātāji varēs fotografēt mirkšķinot

foto: db.lv
foto: db.lv

Viena no Google Glass piedāvātajām inovācijām būs iespēja uzņemt fotoattēlus mirkšķinot, savā blogā pavēstījusi kompānija Google.

Google acu mirkšķināšanu uzskata par gana funkcionālu, lai nākotnē veiktu ne vien attēlu uzņemšanu, bet arī citas darbības, piemēram, iepirktos. «Iedomājaties, ka jūs mirkšķinat, lai apmaksātu taksometra pakalpojumus. Tāpat jūs mirkšķinat, lai recepte pavārgrāmatā parādītos uz lielā ekrāna, kā arī, lai kurpes, ko esat ieraudzījuši veikala skatlogā tiktu piegādātas uz jūsu mājam,» kompānija Google uzbur nākotnes ainu savā blogā. 

Tikmēr, izvērtējot jauno Google Glass iespēju, analītiķi norāda, ka tas būs ievērojams progress tehnoloģiju attīstībā un iespējamās inovācijas saistībā ar šo funkciju ir «neierobežotas», pauda Manjons Menons (Manjon Menon) no Forst & Sullivan. Tajā pašā laikā Google ar jauno iespēju radīs bažas saistībā ar lietotāju privātumu un personīgo datu aizsardzību. «Vajadzētu disuktēt par to, kā un kādās vidēs šāda tehnoloģija var tikt brīvi izmantota,» pauda M. Menons. Analītiķis arī norādīja, ka iespēja uzņemt fotogrāfiju, vien mirkšķinot acis, padarīs grūti nosakāmu to, kad fotoattēli tiek uzņemti.

Google Glass ir viens no vairākiem nēsājamiem sīkrīkiem, ko pēdējā laikā prezentējušas vai par kuru izstrādes plāniem ir paziņojušas tehnoloģiju kompānijas. Piemēram, šā gada oktobrī sporta kompānija Nike laida klajā ap roku nēsājamu ierīcu Fuelband, kas palīdz sportistiem noteikt dažādus fizioloģiskus rādītājus. Septembrī tehnoloģiju milzis Samsung laida klajā viedpulksteni Galaxy Gear, kas aprīkota ar lietojumprogrammām un iespēju veikt balss zvanus. Neatpaliek arī japāņu operators NTT Docomo, kurš septembrī prezentējis brilles, kas tulko tekstu.



Написать комментарий