A.Jansone: Centralizācija jāpamato ar argumentu, kas ir būtiskās par citu pilsētu pieredzi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” direktore Aina Jansone, komentējot portālam Gorod.lv to, ka visu pilsētas skolu un Bērnu un jauniešu centra grāmatvedību plānots centralizēt uz Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes (VPIP) bāzes, paziņoja, ka diez vai, pieņemot gala lēmumu, deputāti balsos savādāk, jo pat izglītības jomas kurators neatbalsta skolu direktorus, kuri ir pret grāmatvedības centralizāciju.

Aina Jansone atzīmēja, ka pirms 12 gadiem Dome Bērnu un jauniešu centram atļāva veikt atsevišķu grāmatvedības uzskaiti, jo centra darbam esot dažādi virzieni, un šobrīd centrs piedāvā ne tikai interešu izglītību, bet arī nodrošina citu sociālo struktūru – klubu darbu, apkalpo skolas metodiskā un audzināšanas darba jomā.

A.Jansone paziņoja, ka Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē dialogs nebija izveidojies, taču klātesošie atzina, ka centra darbs atšķiras no skolu darba, tā saimnieciskā darbība ir plašāka, tādēļ pastāv arī citas iespējas.

Runājot par iepirkumu centralizāciju, centra vadītāja atzina, ka neesot pret to, taču iebilst, ka šī centralizācija ir obligāta, un uzskata, ka centralizācija jāpamato ar argumentu, kas ir būtiskāks par J.Dukšinska minēto, ka tā dara citas pilsētas.

„Skaidrs, ka pilsētas interesējas par citu pilsētu pieredzi, un pilsētas vadība zina, kā jārīkojas. Taču, ieviešot centralizāciju, nav saprotams, kas notiks ar vecāku iemaksām, viņi ir pieraduši pie attiecīgas grāmatvedības. Vai viņi dosies uz VPIP grāmatvedību?

Mums ir noslēgti līgumi ar vecākiem, kuri paredz, ka pedagoga darbs tiek apmaksāts no vecāku iemaksām. Kā varēs organizēt šo procesu, jo šobrīd viss jau ir sakārtots un nekādu pretenziju pret mums nebija?

Tiekoties ar J.Dukšinski, runājām par to, ka skolu, kurās ir atsevišķa grāmatvedība un centralizētā grāmatvedība, direktoru darba algas ir vienādas, bet atbildība ir dažāda. Katrai pilsētas skolai ir savas īpatnības un prioritātes. Pēc manām domām, skolas ar atsevišķu grāmatvedību īsteno vairāk projektu, direktori cenšas piesaistīt finansējumu, lai attīstītu skolas”, atzīmēja A.Jansone.

Runājot par centra „Jaunība” iekļaušanu centralizētajā grāmatvedībā, direktore atzīmēja, ka šis variants esot iespējams, ja VPIP strādās cilvēks, kurš atbildēs tikai par centra operācijām un sadarbosies ar iestādi.


Написать комментарий