Pašu darināti eglīšu rotājumi

foto: femina.by
foto: femina.by

Kas var būt aizraujošāks visai ģimenei kā kopā meistarot oriģinālus rotājumus Jaungada eglītei? Ja ierastie rotājumi jums jau ir apnikuši, nav obligāti jāskrien uz veikalu – izgatavojiet tos pašu rokām!

Tas nav tik sarežģīti, kā varētu likties – ar dažām vienkāršām, bet oriģinālām idejām var tikt galā katrs, – vēsta femina.by.

Eglīšu rotājumi pašu rokām iesācējiem

Ja jums ir neliela rokdarbu pieredze, prātīgi būs sākt ar vienkāršiem variantiem.

Visvienkāršākais, bet neiedomājami stilīgs variants ir diegu bumbas. To izgatavošanai jums būs nepieciešama tievu vai rupjāku diegu šķetere, tā ir gaumes lieta, PVA līme un … gaisa balons.

Tātad sākam mūsu rotājuma izgatavošanu. Sākumā jāpiepūš balonu līdz vēlamajam izmēram – tieši tāds būs rotājums. Pēc tam iemērciet diegu līmē un sākat haotiski aptīt ar to balonu. Pārliecībai diegiem var uznest vēl vienu līmes kārtu.

Šādā stāvoklī bumbu jāpakar žāvēšanai vismaz uz vienu nakti. Pēc tam gaisa balonu akurāti nopūšam un izņemam, bet jums rokās paliek ažūra eglīšu rotājums.

Vēl vienkāršāka ideja – paņemiet pārdegušu spuldzi, nosmērējiet to ar PVA līmi un uzberiet tai pērlītes vai spīguļus. Ar to tiks galā pat mazs bērns.

Bet, ja jums mājās atradīsies caurspīdīgas bumbiņas, kuras var izmantot kā sagatavi rotājumiem, vēl labāk. Pietiek vienkārši tās piepildīt ar foliju, sudrabotiem vai krāsainiem diegiem.

Papīra eglīšu rotājumi

Papīra rotājumi ir žanra klasika. Cik to nācās izgatavot bērnībā skolā! Tomēr tie izskatās ļoti jauki.

Tradicionālais variants – papīra lukturītis. Tā izgatavošanai jums vajadzēs vairākas krāsaina papīra sloksnītes, kuras jāsavieno augšā un apakšā, un labi izplest, lai piešķirtu lukturīša formu.

Variants – izgriezt lukturīti no papīra. Tā izgatavošanai jums būs nepieciešams zināms meistarības līmenis – jums nāksies izgriezt mežģīņrakstu un salīmēt nelielas detaļas. Protams, nāksies papūlēties, toties rezultāts būs satriecošs.

Oriģināla ideja būs parasta krāsaina papīra vietā paņemt vecas grāmatas lappuses vai izgriezumus no žurnāla.

Filca eglīšu rotājumi

 Filcs ir patīkams, mīksts un silts materiāls, un ļoti labi der eglīšu rotājumu izgatavošanai. Tas sniedz milzīgas fantāzijas iespējas. Visvienkāršāk būs izgriezt eglīšu siluetus no zaļa filca un piešūt tām pērlīšu „eglīšu bumbas”.

Ja jūs tikāt galā ar filca eglīti, tad tiksiet galā arī ar puansetiju no šī patīkamā materiāla. Izgrieziet no sarkana vai balta auduma ziedlapiņas un ar viena dūriena palīdzību savelciet pamatni, lai izveidotos ticama rieva kā īstam ziedam.

Pārejam pie čiekuriem! Te nāksies pacensties. Izgrieziet no brūna vai balta filca mazas zvīņas un kārtīgi piešujiet tās pie pamatnes slāni pēc slāņa.

Sarežģītāks variants – pildīti filca rotājumi. Sašujiet mazas sirsniņas vai zvaigznītes no divām pusītēm un piepildiet tās ar vati.

Vai, piemēram, izgatavojiet dūraiņus. Un neaizmirstiet par kažokādas apdari!

Vēl patīkamāka ideja – mazas filca slidas. Bet kā asmeņus var izmantot kancelejas saspraudes.

Bet kādēļ egles zaros neizmitināt pūces? Ja jums ir pietiekamas šūšanas iemaņas, izgatavojiet šādus apburošus putnus.

Pērlīšu eglīšu rotājumi

Pērlītes ir pateicīgs materiāls un dod plašu lauku fantāzijai. Ja jums nav vēlēšanās ilgi strādāt, pamēģiniet vienkārši to uzvērt uz malšķerauklas un piešķirt zvaigznes formu.

Pērlīšu diegu pušķītis var kļūt par eņģelīša ķermeni. Atliek vien atrast piemērotu spārniņu pāri un galviņu.

Ja jums ir pērlīšu pīšanas pieredze, jūs varēsiet nopīt Jaungada bumbas. Šim nolūkam vēlams izmantot tievus vadus, bet derēs arī izturīga makšķeraukla.

Bet īstas meistares, bez šaubām, spēj izgatavot īstus šedevrus.

Ar savām rokām var izgatavot ne tikai rotājumus, bet arī atklātnes. Jaungada atklātne var kļūt par patīkamu uzmanības zīmi.


Написать комментарий