Ceturto gadu iedzīvotāji cīnās ar Ģimnāzijas ielā 28 esošās diennakts kafejnīcas darba sekām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka grozījumi likumā par alkoholisko dzērienu tirgošanu no 1.augusta paredz alkoholisko dzērienu pārdošanas aizliegumu veikalos-kafejnīcās no plkst.22.00 līdz plkst.8.00 izlejamā veidā lietošanai uz vietas.

Tas nozīmē, ka Daugavpils veikaliem, kuros varēja iegādāties alkoholu augu diennakti, bija jāmaina darbības principi. Likās, ja šie veikali vairs netirgos alkoholu nakts laikā, daudzi daugavpilieši beidzot varēs mierīgi gulēt.

Taču situācija pie bijušā veikala Ģimnāzijas ielā 28 un kafejnīcas-kebaba nav mainījusies. Par izveidojušos situāciju portālam Gorod.lv pastāstīja tuvumā esošo dzīvojamo māju iedzīvotāji, kuri atnāca uz mūsu portāla redakciju.

„Ar šo problēmu cīnāmies jau trīs gadus. Visi kvartāla Ģimnāzijas iela 28 un 26, Lāčplēša iela 24 iedzīvotāji griezās gan Pašvaldības policijā, gan prokuratūrā, gan pie iepriekšējās Domes vadības”, paziņoja norūpējušies iedzīvotāji. 

Pēc viņu vārdiem, problēma ir saistīta ar to, ka telpu īpašniece pirms trim gadiem tās iznomāja diennakts veikala-kafejnīcas īpašniekiem, un šīs iestādes apmeklētāji piesārņoja piegulošu teritoriju, kā arī traucēja iedzīvotājiem, uzvedās ļoti skaļi. Lai novērstu viņu nepiedienīgu uzvedību, pagalms tika norobežots ar vārtiem, taču tas problēmu neatrisināja.

„Šī visatļautība turpinās. Pie arkas vārtiem atstāj atkritumus, tukšas pudeles utt., kliedz zem mūsu logiem, mūzika traucē gulēt. Pastāvīgi zvanam uz policiju un dzīvojam nekārtībā.

Esam savākuši veselu dokumentu (redakcijas piezīme – iesniegumi tika parādīti arī mums) mapi, taču atbildīgās institūcijas tikai „atrakstās”: Pašvaldības policija esot pārbaudījusi iesniegumā minētus faktus, norādītā adrese esot iekļauta patrulēšanas maršrutā un tiek pārbaudīta noteikumu par alkohola tirdzniecību ievērošana.

Blakus mūsu mājām atrodas Vienības pamatskola, kuras direktors jau ziņoja Daugavpils pašvaldības policijai par to, ka kafejnīcā tirgo alkoholiskos dzērienus, to apmeklē nepilngadīgi skolēni”, atzīmēja redakcijā griezušies iedzīvotāji.

Cīņa par mierīgu dzīvi turpinās – tiek vākti paraksti, lai atkal grieztos Daugavpils pilsētas domē: „Ļoti ceram, ka jauna pilsētas vadība mums palīdzēs”.


Написать комментарий