Apkures maksa Daugavpilī sasniedz 1,46 Ls par m2 un joprojām ir atkarīga no mājas stāvokļa

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

18.decembrī kārtējā preses konferencē SIA „DDzKSU” pilsētas žurnālisti iestādes vadībai uzdeva vairākus jautājumus, tostarp tos, kuri radās laikā, kad iestādes vadība ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem netikās.

Preses konferencē tika runāts par apkures maksu novembrī, dzīvojamā fonda renovāciju, jo katras atsevišķas mājas stāvoklis ietekmē apkures rēķinus.

SIA „DDzKSU” paziņoja, ka apkures maksa pilsētas mājās esot ļoti dažāda. Vidējā apkures maksa par vienu m2 ir 0,61 Ls. Lielākā apkures maksa bijusi daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā Rīgas ielā 72 – 1,46 Ls, mazākā – Raiņa ielā 26C (0,21 Ls) un Šaurā ielā 24 (renovētā māja – 0,24 Ls). Neliela maksa bijusi arī dzīvojamā mājā Kandavas ielā 4. Šī māja ir renovēta, katrā dzīvoklī ir uzstādīts atsevišķs skaitītājs un iedzīvotāji paši var regulēt siltuma daudzumu. Tādēļ katram dzīvoklim ir sava apkures maksa, vidējā maksa novembrī bija 0,31 Ls par m2.

Preses konferences gaitā SIA „DDzKSU” vadība kārtējo reizi apliecināja, ka apkures maksa nav atkarīga no tā, vai dzīvokļu īpašniekiem ir parādi par siltumu. Parāda summas attiecas tikai uz parādnieku un neietekmē citu iedzīvotāju rēķinus.

SIA „DDzKSU” vadītājs Jevgeņijs Oļenovs paziņoja, ka pēc budžeta apstiprināšanas būs zināma summa, kuru Dome iedalījusi māju renovācijas programmas īstenošanai, kuras ietvaros pašvaldība piešķir līdz 80% lielu līdzfinansējumu. Tāpat tiks apstiprināta līdzfinansējuma piešķiršanas kārtība. Patlaban SIA „DDzKSU” skaidro iedzīvotājiem, kas jādara, lai piedalītos programmā. 

Šobrīd 5 daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas gatavo tehnisko dokumentāciju, mājas esot iekļautas reģistrā, bet gala lēmums par līdzfinansējuma piešķiršanu būs atkarīgs no pilsētas budžeta, paskaidroja SIA „DDzKSU” pārstāvis.

Šogad pilna renovācija ar Domes līdzfinansējumu tika veikta 3 daudzdzīvokļu mājās – Ģimnāzijas ielā 18, Vienības ielā 28 un 18.novembra ielā 197D. Vairākās mājās tika veikta daļēja renovācija, fasāžu renovācija, bēniņu siltināšana utt., un tas arī ietekmē apkures maksu šajās mājās.

Savukārt ES daudzdzīvokļu māju renovācijas programmu, kuras ietvaros 50% apmaksā iedzīvotāji un 50% - ES fondi, pilsētnieki šogad neizmantoja.


Написать комментарий