ASV pusaudzi uz gadu padzina no skolas par „seksuālo uzmākšanos” – viņš apskāva skolotāju 1

foto: ntv.ru
foto: ntv.ru

ASV pilsētas Dulutas (Džordžijas štats) 17 gadus vecais skolēns Sems Makneirs uz gadu padzīts no skolas par „seksuālo uzmākšanos” skolotājai, kuru viņš apskāva.

Pats skolēns savu rīcību izskaidroja ar labsirdību. „nekad nezini, kas cilvēkam ir uz sirds. Var palīdzēt pat apskāviens”, – Makneirs paziņoja intervijā CNN.  

Video novērošanas kameras ierakstā, kurš tika publiskots, ir redzams, kā skolēns apskauj skolotāju, bet viņa jaunieti uzreiz atgrūž. Kā teikts skolas atskaitē, apskāviena laikā Sema lūpas un vaigi pieskārās pie skolotājas kakla. Šis fakts arī kalpoja par apsūdzības pamatu. Pats vecāko klašu skolēns saka, ka viņš skolotāju neskūpstīja, – ziņo newsru.com.

Pēc skolotājas vārdiem viņa jau iepriekš brīdināja pusaudzi, ka viņš var tikt sodīts par savu neviennozīmīgo uzvedību. Tomēr skolēns apgalvo, ka nekad nebija apsūdzēts par šādiem pārkāpumiem un nekādus brīdinājumus nav saņēmis.

Ne pa jokam par notikušo ir sašutusi pusaudža māte Eprila Makneira. Pēc sievietes vārdiem viņa ir pieradinājusi dēlu pie apskāvieniem. „Sems mācās pēdējā klasē, viņš spēlē futbolu. Tagad viņam atņēma iespēju laikā pabeigt mācības un saņemt stipendiju mācībām koledžā”, – atzīmēja sieviete.

Nogrēkojušā pusaudža māte domā apstrīdēt mācību iestādes administrācijas lēmumu. Portālā Change.org viņa organizēja parakstu vākšanu par to, lai pedagoģiskā padome pārskatītu savu lēmumu un atļautu zēnam apmeklēt nodarbības. Uz šo brīdi dokumentu parakstīja vairāk nekā 3 tūkstoši cilvēku no nepieciešamajiem 5 tūkstošiem.

Zem petīcijas jebkurš var atstāt savu komentāru. Var sastapt arī pietiekami emocionālas atsauksmes, piemēram: „patlaban es cīnos Afganistānā par nācijas brīvību. Ja bērns nevar apskaut skolotāju, tad par ko es cīnos?”.

Analoģisks gadījums ASV notika pagājušajā nedēļā. 6 gadus vecais pirmās klases skolēns Hanters Jeltons no Kenonsitijas (Kolorādo štats) uz dažām dienām tika atlaists no nodarbībām par „seksuālo uzmākšanos” klasesbiedrenei, kurai viņš tikai noskūpstīja roku.


Написать комментарий

Vajadzēja izcirst neapskaujot, tad viss būtu štokos un brēkas nekādas.