Pāragri runāt par Vaivaru kā par premjeru, apgalvo Dombrovskis

foto: F64
foto: F64

Demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis (V) nesteidz apliecināt, ka viņa pārstāvētā "Vienotība" Ministru prezidenta amatam varētu izvirzīt bijušo Latvijas vēstnieku Japānā Pēteri Vaivaru.

Intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Dombrovskis, taujāts par Vaivara kandidatūru, paziņoja, ka šobrīd vēl notiek politiskās konsultācijas un izskan daudz un dažādas spekulācijas par to, kurš tad varētu ieņemt valdības vadītāja posteni.

Vaivaru Dombrovskis raksturu kā ļoti cienījamu cilvēku un profesionālu diplomātu, tomēr pagaidām vēl esot pāragri runāt par viņa iespējamo kļūšanu par Ministru prezidentu.

Trešdien, 18. decembrī Vaivaram ir plānota tikšanās ar Dombrovska pārstāvētās "Vienotības" Saeimas frakciju. Tieši "Vienotībai" patlaban ir vadošā loma demisionējušā Dombrovska pēcteča meklēšanā.

Sākotnēji "Vienotība" premjera amatam nominēja eiroparlamenta deputātu Krišjāni Kariņu, aizsardzības ministru Arti Pabriku un Dombrovska padomnieku Intu Dālderi. Pēc tam par vienīgo kandidātu kļuva Pabriks, tomēr pagājušajā nedēļā Valsts prezidents Andris Bērziņš paziņoja, ka neaicinās Pabriku uzņemties jaunās vadības veidošanu.


Написать комментарий