Vaivars apstiprina, ka uzrunāts premjera amatam

foto: flickr.com
foto: flickr.com

Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Pēteris Vaivars Dienai apstiprināja, ka Vienotība viņu ir uzrunājusi un piedāvājusi kļūt par premjera kandidātu.

Plašākus komentārus Vaivars varēs sniegt trešdien pēc tikšanās ar Vienotības Saeimas frakcijas deputātiem.

Bijušais Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars (50) pašlaik tiek uzlūkots kā nopietnākais kandidāts valdības vadītāja amatam. Intervijā Latvijas Radio otrdien Valsts prezidents Andris Bērziņš uz žurnālistu jautājumu, vai Vaivars varētu būt premjera kandidāts, atbildēja, ka "varētu būt". Šādu iespēju neizslēdz arī Vienotības līderi, taču atturējās konkretizēt savu kandidātu līdz oficiālajai pretendenta nosaukšanai. To plānots izdarīt vēlākais trešdien.

Vaivars ir studējis Rīgas Tehniskajā universitātē (toreiz Rīgas Politehniskajā institūtā) Automātikas un elektronikas fakultātē. Diplomāts 2006.gadā izveidoja Latvijas vēstniecību Japānā. Pirms vairāk nekā trīs gadiem žurnālā SestDiena Vaivars sacīja: "Japānā pieņem lēmumus tikai tad, kad visas iesaistītās puses kādā procesā ilgi un nopietni ir diskutējušas un projektu palaiž tikai tad, kad viss ir perfekti izdomāts." Kā Latvijas vēstnieks Japānā Vaivars ir palīdzējis gan Latvijas uzņēmējiem tālajā zemē uzsākt biznesu, gan māksliniekiem veicināt kultūras sakarus.


Написать комментарий