Lasītāju vēstule: PSIA «Daugavpils ūdens» darbinieki sašutuši par to, ka prēmiju apmērs ir atkarīgs no lojalitātes valstij

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ziemas svētku priekšvakarā portāla Gorod.lv redakcija saņēma kārtējo vēstuli no PSIA „Daugavpils ūdens” darbinieku grupas, kura ir sašutusi par uzņēmuma prēmiju izmaksāšanas politiku.

Publicējam vēstuli un PSIA „Daugavpils ūdens” vadītāja Sergeja Selicka komentāru par šo vēstuli.

 „Labdien! Vēlamies paziņot par visatļautību, kura joprojām valda PSIA „Daugavpils ūdens”. Novembrī nodaļu vadītāji ziņoja, ka valsts svētku (18.novembra) priekšvakarā uzņēmuma darbiniekiem tiks izmaksāta prēmija. Norādītajā datumā prēmijas netika saņemtas. Klīda baumas, ka tās izmaksās pirms Jaunā gada. Decembrī darbinieki saņēma rakstveida paziņojumu par darba algas un prēmijas izmaksāšanu. Taču darbinieki bija sašutuši par to, ka prēmiju apmērs bija ļoti dažāds. Sanāk, ka santehniķis valstij nav lojāls – viņš saņēma prēmiju 50 latu apmērā, nodaļu vadītāju un citu vadošo darbinieku prēmijas bija 2-3 reizes lielākas, jo viņi valstij ir lojāli. Kas nosaka cilvēka lojalitāti valstij? Vai to dara uzņēmuma vadītājs? Visam jābūt savā laikā – prēmijai bija jābūt izmaksātai laicīgi un visiem vienādā apmērā, pretējā gadījumā tā ir diskriminācija. Darbinieki netika iepazīstināti ar premēšanas nolikumu. Arodbiedrība prēmiju sadalē nepiedalījās, kaut arī tas ir atrunāts likumā. Daudzi darbinieki priecājās, uzzinot, ka Dome ir izsludinājusi konkursu uz uzņēmuma valdes locekļa amatu. 20 gadus ilga uzņēmuma vadības stagnācija nevar turpināties, taču tā ilgs vēl 1,5 gadu. Lūdzam publicēt šo vēstuli un aicinām citu pašvaldību uzņēmumu darbiniekus dalīties informācijā par prēmijām. Uzņēmuma darbinieku grupa”.

Jāatzīmē, ka pirms oficiālas rakstveida atbildes sniegšanas PSIA „Daugavpils ūdens” valdes loceklis S.Selickis piezvanīja uz redakciju un atzīmēja, ka nekomentēs darbinieka viedokli par „stagnāciju uzņēmuma vadībā”, savukārt uz lasītāja jautājumi par uzņēmuma politiku un prēmiju apmēru, viņš paziņoja sekojošo:

„Pamatojoties uz Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu, pēc saskaņošanas ar Daugavpils pilsētas domi, 15.11.2013. tika izdots rīkojums par SIA “Daugavpils ūdens” darbinieku premēšanu par veiksmīgu plānotā darba izpildi 2013.gada 9 mēnešu laikā, kā arī par godu Latvijas Republikas Neatkarības 95.gadadienai.

Tādēļ, nosakot prēmiju apmēru, tika ņemts vērā katra uzņēmuma darbinieka ieguldījums rezultātu sasniegšanā. Struktūrvienību vadītāji savlaicīgi informēja darbiniekus par rīkojumu par premēšanu.

Maksimālais prēmijas apmērs bija 90 lati.

Prēmija tika aprēķināta 2013.gada novembrī un tiks izmaksāta līdz 2013.gada 27.decembrim, kā to nosaka Kolektīvā līguma noteikumi: „Darbadevējs darba algu par iepriekšējo mēnesi izmaksā 1 (vienu) reizi kārtējā mēneša 27 datumā par darbu, kas iekļauj sevī darba algu un piemaksas, kuras nosaka normatīvie akti, Kolektīvais līgums, darba līgums un valdes locekļa rīkojumi”. 


Написать комментарий