Jeruzaleme apsniga pirmo reizi 60 gados

foto: epochtimes.ru
foto: epochtimes.ru

Izraēlā sniegs pārsteidzis Jeruzalemi, palīgā aicināja armiju un policiju. Pēc Izraēlas meteorologu ziņām pagājušajā diennaktī Jeruzalemē uzsnidzis 30–50 cm biezs sniegs.

Uz pilsētas piebraucamajiem ceļiem, kura atrodas kalnos, sniega un ledus slazdos nonāca automobilistu simti. Kareivji jau palīdzēja atrakt desmitus mašīnu, kuras ir iestrēgušas sastrēgumos. Iepriekš diennakts laikā policisti palīdzēja teju 1 400 automobiļu īpašniekiem. No ceturtdienas, 12. decembra vakara līdz šim brīdim ātrās palīdzības dienestā vērsās apmēram 4000 Izraēlas galvaspilsētas iedzīvotāji. Mediķu brigādes teju 800 reizes izbrauca uz steidzamiem izsaukumiem, – ziņo panarmenian.net.

Jeruzalemes municipalitāte aicināja atturēties no braukšanas ar automobiļiem līdz stihijas beigām. Slēdza bērnudārzus un skolas.

Kļuva aukstāks un stipri lija arī Telavivā un Netānijā. Piektdien sniegs izkrita 20 km attālumā uz ziemeļiem no Eilatas – Sarkanās jūras kūrorta. Šī sniega vētra Jeruzalēmē ir stiprākā pēdējo 60 gadu laikā.

Galvenais Izraēlas rabīns Dāvids Lau piektdien paziņoja par to, ka cilvēku atbrīvošana no sniega gūsta jēdziens ir „pikuah nefeš” („dzīvības glābāšana”), un tādēļ meklēšanas un glābšanas darbus var veikt sabata laikā. Turklāt rabīns Lau aicināja Jeruzalemes iedzīvotājus, kuri nav cietuši sniega vētras laikā, ielūgt uz sestdienas maltītēm savus tautiešus, kuri nevarēja sagatavoties sabatam pienācīgā veidā.


Написать комментарий