Pēc Zolitūdes traģēdijas veiktas izmaiņas “Rimi” drošības instrukcijās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kopš Zolitūdes traģēdijas ugunsdrošības signalizācija "Rimi" veikalos vai tirdzniecības centros, kuros atrodas "Rimi" veikali, ir nostrādājusi četras reizes, biznesa portālam "Nozare.lv" norāda SIA "Rimi Latvia" pārstāve Laura Podskočija.

Viņa neatklāj, kuros "Rimi" veikalos un tirdzniecības centros, kur atrodas "Rimi" veikali, atskanēja signalizācija, bet uzsvēra, ka visos šajos gadījumos nekavējoties tika veikta apmeklētāju un darbinieku evakuācija.

"Rimi Latvia" pārstāve stāsta, ka uzņēmuma drošības instrukcijas detalizēta analīze un pilnveidošana jeb instrukcijas audits sākts jau pirms nepilnām trīs nedēļām, uzreiz pēc traģiskajiem 21.novembra noteikumiem.

"Drošības instrukciju pilnveidošanā piesaistām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUDG) speciālistus, un pēc viņu sniegtajām rekomendācijām jau šobrīd esam veikuši izmaiņas uzņēmuma drošības instrukcijā," atzīmē Podskočija.

Šīs izmaiņas paredz, ka, nostrādājot automātiskajai ugunsaizsardzības signalizācijai "Rimi" un "Supernetto" veikalos vai tirdzniecības centros, kuros atrodas "Rimi" veikals, nekavējoties tiek veikta apmeklētāju un darbinieku evakuācija no bīstamās zonas.

Apsardzes pakalpojumus "Rimi" un "Supernetto" veikalos nodrošina profesionāli un sertificēti apsardzes uzņēmumi, ar kuriem sadarbojamies jau daudzu gadu garumā - SIA "Grifs AG", AS "G4S Latvia", SIA "Recruit". Līgumi ar šiem uzņēmumiem nosaka, ka ikviens apsardzes darbinieks ir instruēts, kā rīkoties ārkārtas situācijās un kā organizēt darbinieku un pircēju evakuāciju.

Patlaban norisinās veikalu ķēdes "Maxima" drošības instrukciju un tajās paredzēto procesu detalizēts audits, kura veikšanai kompānija "Maxima Latvija" ir piesaistījusi neatkarīgus ekspertus.

Taču patlaban, kamēr tiek auditēta līdzšinējā drošības instrukcija, situācijās, kad kādā veikalā nostrādā ugunsdzēsības trauksme, klienti un darbinieki no "Maxima" veikalu telpām tiek nekavējoties evakuēti, atzīmē Jānis Beseris.

Līdz šim "Maxima" pārstāvis ir apstiprinājis par diviem šādiem gadījumiem "Maxima" veikalos - 29.novembrī "Maxima" veikalā Pētersalas ielā 18a, Rīgā, un 12.decembrī "Maxima" veikalā Rūpniecības ielā, Madonā.


Написать комментарий