Krievijas sūtnis ES: Jautājums par bezvīzu režīmu ir Eiropas Savienības dienas kārtībā

foto: vestikavkaza.ru
foto: vestikavkaza.ru

Oficiālais Eiropas Savienības pārstāvis Krievijā Vigaudas Ušackas izteicās par vīzu atcelšanu starp Krieviju un Eiropas Savienību pārskatāmā nākotnē.

Par to diplomāts paziņoja 13. decembra tikšanās laikā, kuru organizēja Krievijas–Francijas Preču tirdzniecības palāta, – ziņo IA Regnum korespondents.

Pēc Ušackasa vārdiem Eiropas Savienība jau pirms gada bija gatava parakstīt vienošanās par vīzu režīma atvieglojumiem, tomēr Krievija pēdējā brīdī izvirzīja prasību par vīzu atcelšanu dienesta pasu turētājiem, ar ko radīja Eiropas partneriem pārsteigumu. Rezultātā pārrunu process ieilga uz nenoteiktu laiku. Tomēr Eiropa nenoņem no dienas kārtību jautājumu par vīzu atcelšanu ar Krieviju, apgalvoja oficiālais Briseles pārstāvis. Viņš atzīmēja, ka, neskatoties uz visām pastāvošajām domstarpībām, Krievijai un Eiropai ir lemta sadarbība, un arī turpmāk tās būs galvenie partneri. Ušackas ir pārliecināts, ka savstarpējo attiecību attīstībai jāpārvar uzticības deficīts, kurš patlaban ir novērojams no abām pusēm.

Atgādināsim, ka patlaban starp Krieviju un Eiropu pastāv vīzu režīms. Par vienīgo soli vīzu saņemšanas atvieglošanas ceļā kļuva vienota prasību saraksta pieņemšana vīzu piešķiršanai visā Šengenas līguma darbības laikā. No 2013. gada 1. janvāra unificētais dokumentu saraksts ir obligāts visās konsulātu iestādēs un Eiropas Savienības dalībvalstu vīzu centros. Tomēr, kā atzīmē gan eksperti, gan vienkāršie pilsoņi atšķirības dažādās ES valstu pieejās saglabājas, it īpaši, kad runa ir par ilgtermiņa vīzu noformēšanu un steidzamu jautājumu risināšanu.


Написать комментарий