Sākusies labdarības akcija «Ziemassvētku sapnis»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ziemassvētku priekšvakarā, 21.decembrī, Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments kopā ar Daugavpils skolniekiem aizvedīs saviem vienaudžiem no nelabvēlīgām ģimenēm, kuras dzīvo Križu mirkorajonā, saldumu maisu no Ziemassvētku vecīša un arī daudz citu dāvanu. 

Akcijas organizatori aicina nepalikt vienaldzīgiem un pievienoties.

Akcija «Ziemassvētku sapnis» notiek jau trešo gadu. Pagājušajos Ziemassvētkos jauniešu organizācija "Piektais elements" kopā ar Daugavpils skolu audzēkņiem apciemoja sociālās mājas mazus iedzīvotājus, kas atrodas Šaura ielā 28, uzdāvinot tiem lielu plazmas monitoru, saldumus, attīstošās spēles, kancelejas piederumus un daudzas citas noderīgas lietas. Labdarības akcijas turpinājumā jaunieši apciemoja Naujenes bērnu namu. Brīvprātīgie Naujenes iemītniekiem uzdāvināja ne tikai svētku koncertu, bet arī jaunu televizoru, spēļu konsoli, datoru, velosipēdu un maisu rotaļlietu. 

Gadu iepriekš "Piektais elements" ciemojās Kalkūnu bērnu bāreņu aprūpes centrā, atvedot sev līdzi 20 maisus ar dāvanām. Savkārt Saeimas deputāte Marjana Ivanova-Jevsejeva nosūtīja bērniem sveicienu no parlamenta - divas "zviedru sienas", par kurām ilgu laiku sapņoja gan pedagogi, gan bērni.

Atgādinasim, ka akcijai „Ziemassvētku sapnis” nepieciešama ilgstoša sagatavošana. Mēneša laikā «Piektais elements» kopīgi ar 3, 9, 12, 15 vidusskolām un Krievu liceju vāc dāvanas, mēģina svētku izrādi. Šoreiz jaunieši bērniem no Križiem gatavo īpašu pārsteigumu - visi kuri vēlēsies varēs uzrakstīt vēstuli ar savām vēlmēm un lūgumiem Ziemassvētku vecītim uz Ziemeļiem. Un organizatori ir pārliecināti, ka daudzu bērnu Ziemassvētku sapņi piepildīsies.

- Križu mikrorajonā dzīvo 103 ģiemenes ar bērniem. Vairākumam no tām ir maznodrošinātā statuss. Nepilngadīgām māmiņām no socialā riska grupas un bāreņiem pašvaldība šeit piedāvā mājokli. – stāsta akcijas koordinatore, "Piekta elementa" līdere Diāna Petrova: - Vienīgais bērnu un jauniešu klubs, kurš darbojas Križos, vienmēr ir pārpildīts. Brīvdienās šaurajās telpās mājo ap 30 - 40 bērnu. Spēlējas, kontaktējas, darbojas pulciņos. Darbdienās bērni šeit pilda mājasdarbus, gatavo referātus. Daudziem mājās nav datora, printera un interneta. Tāpēc pie monitora šeit burtiski veidojas rindas. Ir problēmas ar mēbelēm - krēsli sabrūk acu priekšā. Trūkst sporta inventāra. Pat aizkarus logiem vietējiem izdzīvotāji atnesuši paši. Tāpēc mēs uzskatam par savu pienākumu palīdzēt klubam tikt pie nepiešamā, lai bērni tur varētu justies komfortabli. Aizvedīsim ne tikai nepieciešamo, bet sarūpēsim bērniem arī spēļmantiņas, saldumus, grāmatas, kancelejas piederumus, attīstošās spēles un apavus.

- Izņemot labdarību, mūsu akcijas mērķis ir audzināt, – papildina viena no akcijas «Ziemassvētku sapnis» dalībniekiem, Saeimas deputate Marjana Ivanova - Jevsejeva: – Svarīgi parādīt jauniešiem otru dzīves pusi, kur viņu vienaudžiem ir materiālas problēmas, vai arī kur vienaudžiem ir palikuši bez vecāku gādības un siltuma. Piedaloties šādos projektos, mēs mācāmies just līdz citu nelaimei, saprast reālo lietu vērtību un rūpēties par citiem. Pie tam, darīt labo, ir ļoti patīkami. Īpaši priekš tiem, kuriem tas it tik ļoti nepieciešams...  

Akcijas organizatori piedāvā pilsētniekiem ielikt savu artavu akcijā „Ziemassvētku sapnis”. Savāktās dāvanas tiks nodotas bērniem no Križiem Ziemassvētku koncerta laikā, 21. decembrī. Tie, kuri vēlas pievienoties akcijai var sazināties ar pasākuma koordinatori Diānu Petrovu (tel. 28297218).


Написать комментарий