Aktualizēti licencētās makšķerēšanas un zemūdens medību nolikumi Sventes ezerā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

12.decembrī Daugavpils novada domes deputātu kārtējā sēdē tika izskatīti jautājumi par licencētās makšķerēšanas nolikuma un licencētās zemūdens medību nolikuma Sventes ezerā aktualizēšanu.

Ziņotāja – Sventes pagasta pārvaldes priekšsēdētāja Brigita Vasiļevska – pastāstīja, ka Sventes ezers atrodas Sventes pagasta dabas parka „Sventes ezers” teritorijā. To iznomā biedrība „Sventes Pērle”, kas nodarbojas ar zvejniecību.

Sēžu zālē atradās arī biedrības „Sventes Pērle” priekšsēdētājs Jurijs Gridasovs, tādēļ deputāti izmantoja iespēju saņemt informāciju par ezera stāvokli.

Pēc J.Gridasova vārdiem, triju biedrības darbības gadu laikā šajā ezerā vairākas reizes tika organizētas sacensības zemūdens medībās. Pērn, pateicoties Daugavpils novada domes deputātu un Sporta pārvaldes vadītāja Eduarda Lihovecka atbalstam, makšķerēšanas sacensībās piedalījās 100 makšķernieku. Tāpat biedrība „Sventes Pērle” sadarbojas ar vietējo pensionāru biedrību, kuras locekļi pastāvīgi izmanto ezera iespējas.

Tomēr J.Gridasovs atzīmēja, ka pastāv arī dažas problēmas, piemēram, ezeru neapmeklē citu pagastu makšķernieki un tūristi, jo likumdošanā atrunātā vīzu noformēšana viņiem nav izdevīga. Biedrības vadītājs norādīja, ka zivju mazuļi maksā visai dārgi, turklāt daudzos Latgales ezeros, arī Sventes ezerā, parādījušies jūras ērgļi, kuru dēļ zivju mazuļu skaits strauji samazinās. Pēc J.Gridasova domām, šī problēma jārisina valsts līmenī, lai šis putns tiktu izslēgts no Sarkanās grāmatas vai problēmas risināšanā tiktu iesaistīti zinātnieki.

Nobeigumā J.Gridasovs atzīmēja, ka, neskatoties uz augstākminēto, biedrība turpinās savu darbību, kā arī uzaicināja deputātus makšķerēt Sventes ezerā, lai popularizētu šo vaļasprieku.

Deputāti pieņēma biedrības „Sventes Pērle” uzaicinājumu un bez piezīmēm vienbalsīgi apstiprināja nolikumus.

Saskaņā ar lēmumu licencētās makšķerēšanas nolikums un licencētās zemūdens medību nolikums Sventes ezerā stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publikācijas Daugavpils novada izdevumā „Daugavpils novada vēstis”, ar nolikumiem varēs iepazīties arī Daugavpils novada domes un pagastu pārvalžu telpās. 


Написать комментарий