Nepateiksi «lūdzu», par kafiju maksāsi vairāk!

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Kādas Dienvidfrancijas kafejnīcas īpašnieki visnotaļ interesantā veidā atgādina par labām manierēm, liekot maksāt vairāk cilvēkiem, kuri, pasūtot kafiju, aizmirst par elementāru pieklājību, raksta thelocal.fr.

Francūži ir zināmi kā izcili ikdienas formalitāšu ievērotāji. Ja citur rietumu pasaulē pietiek ar galvas pamāšanu, tad franči teju nesper ne soli bez "Madame" un "C'est Gentil".

Maizi veikaliņā nenopirksi bez obligātā "Labdien!" un ir teju neiedomājami pat pilnīgam svešiniekam nenovēlēt jauku dienu, izkāpjot no lifta.

Taču ikdienas steiga dara savu, un pieklājība vairs nav tik pašsaprotama kā agrāk.

Tādēļ kādas Dienfrancijas kafejnīcas īpašniekam ir ideja, kā to risināt, proti, nepieklājīgiem klientiem ir jāmaksā vairāk!

Kafejnīcā "Petite Syrah" Nicā ir ieviesta jauka ēdienkarte. "Kafiju" saņemsiet par septiņiem eiro, "lūdzu, kafiju" ir lētāka - tā maksā 4,25 eiro.

Ja vēlaties samazināt izdevumus vēl vairāk un sadraudzēties ar vietējo bārmeni, tad vislabākā iespēja ir frāze "Sveiki, lūdzu, kafiju." Par to būs jāmaksā tikai 1,40 eiro.

"Petite Syrah" menedžeris Fabricijs Pepino atklājis, ka tas sākās kā joks, jo pusdienas laikā cilvēki ir ļoti nervozi un reizēm runāja ļoti nepieklājīgi, pasūtot kafiju.

"Tas ir mūsu veids, kā pateikt, nomierinieties un esiet mierīgi," viņš teica sarunā ar portālu thelocal.fr.

"Es zinu, ka francūži apkalpotāji var nebūt laipni, taču arī klienti ir nepieklājīgi, ja viņi ir aizņemti," piebilda Pepino.

Tiesa, Pepino atzīst, ka nekad nav pieprasījis cenu, kāda norādīta šajā ēdienkartē, taču ir pamanījis atšķirību klientu uzvedībā.

"Lielākā daļa apmeklētāju ir patstāvīgie klienti un viņi saprot šo humoru, taču daļa, redzot šo zīmi, mani ir sākuši dēvēt par "jūsu labdzimtību"," saka kafejnīcas menedžeris, piebilstot, ka cilvēki ir sākuši smaidīt vairāk. "Tas ir vissvarīgākais," viņš piebilst.


Написать комментарий